Bursaspor kongre kararı aldı

Bursaspor Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Körüstan, bu akşam gerçekleştirdikleri yönetim kurulu toplantısında olağanüstü kongre kararı aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor kongre kararı aldı

Bursaspor Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Körüstan, bu akşam gerçekleştirdikleri yönetim kurulu toplantısında olağanüstü kongre kararı aldıklarını söyledi. Körüstan, "Kongre 16-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Yönetici arkadaşlarımızdan itiraz edenlerde oldu. Bursaspor'un selameti açısından ihtiyacımız var dedim." dedi.

Yeşil-beyazlı kulübün kurum televizyonuna konuşan Başkan Körüstan, önemli açıklamalarda bulundu. Sivasspor maçında 3 gol birden atan golcü oyuncu Fernandao'nun iki hafta kadroya alınmamasını anlatan Körüstan, "Hoca ‘Fenerbahçe maçına Caja ve Fernandao'yu götürmek istemiyorum' dedi. O zaman ben de toplantıdaydım. Fernandao duygusal bir futbolcu. Caja bu durumu daha mantıklı karşıladı. Fernandao, 'ben oynamak istiyorum' dedi ve biraz da duygusallaştı. Biz ona 'bu maçta oynayıpta diğer maçlarda performansın düşük olacağına bir maç oynama bundan sonraki müsabakalardaki performansın olsun' diye hoca ve biz telkinliklerde bulunduk. Onun sonrasında Fernandao'dan güzel bir verim aldık." diye konuştu.

"FENERBAHÇE'YE CEZA YOK"

Kulübün 'küfür' nedeniyle aldığı seyircisiz oynama cezalarına değinen Körüstan, "Küfür meselesi daha çok maç oynadığımız için dezavantaj oldu. İnşallah iki, üç maçtır yok. Bundan sonra olmamasını umut ediyor ve taraftarlardan bekliyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Bizim Fenerbahçe ile oynadığımız maçta da küfür vardı. Kamera kayıtlarında küfür var, ben de duydum ama Fenerbahçe'ye ceza yok. Çifte standart olmaz. Kayseri'de 4'er saniyeden 3 tane kötü tezahürat var. Bir de hayvan isminin adı geçiyor. Doğru düzgün kimse duymamış ama buna rağmen temsilci yazmış. Benim Fenerbahçe ile derdim yok. Bizim derdimiz, bize uygulanan herkese uygulansın. Biz federasyonu bu konuda destekledik. Yanlış zamanda başlıyorsunuz dedik. 60 dakika ile 6 saniye yapılanı aynı tutuyorsunuz dedik. Bunun derhal düzeltilmesi lazım."

"DEVRE ARASINDA HAKEMLERİN ODALARINA GİRDİM"

Hakemlerin yaptıkları hatalar sonucu Galatasaray ve Sivasspor maçlarının devre aralarında hakem odalarına indiğini söyleyen Körüstan, yaşanan bu olaylarla ilgili tepkisini şöyle dile getirdi:

"Devre arasında hemen aşağıya indim ve 'hocam gol ofsayt siz ne yapıyorsunuz. Bu kadar bariz şekilde nasıl göremezsiniz' dedim. Ama hakaret etmedim. Kurallar çevresinde konuştum. Ses çıkarmazsak olmuyor. Her maçta bu kadar Bursaspor'a olmaz. Futbolcu arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve 'ne olur sahaya 12 kişiyle oynuyormuş gibi çıkın' dedim."

"İRFAN BUZ'U TEKNİK DİREKTÖR YAPINCA SEVİNÇTEN AĞLAYANLAR OLDU"

Daum ile yolları ayırmaları konusuna değinen Körüstan, Abdullah Avcı, Şenol Güreş ve Baliç ile görüştüklerini, takımı Galatasaray maçına İrfan Buz'un götürmesini istediklerini ve hocanın da götürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Galatasaray'a karşı İstanbul'da 2-0'dan 2-2'yi yakalamak önemli bir sonuç. 'Hocam biz seninle bir şekilde takımda kalmanı ve devam etmeni istiyoruz. Anlaşacağımız teknik direktörler var. Sen onların yardımcısı olarak kal' dedik. İrfan hocada bize 'başkanım bana ne görev verirseniz hazırım. Gerekirse görev vermeyin. Ben bana verdiğiniz şimdiki görevi yaptım. Çok mutluyum, sevinçliyim, sizleri ve Bursa'yı çok sevdim. Hiç önemli değil' dedi.

Ben ondan sonra dışarıya çıktım ve kafam dank etti. Bunu başka biri yapsa Galatasaray ile 2-2 kalmışın, suratı değişir, morali bozulur. Ama en ufak tepki yok. Düşündüm, hocamız teknik direktörlüğü hak ediyor. Futbolculara kendini sevdirmiş. Maçtan sonraki konuşmalardan çok güzel tepki alınca otobüsü durdurduk.. İrfan hoca devam edeceğim dedi ama nasıl edeceğini bilmiyor. Futbolular İrfan hocayı çok seviyor. Futbolcularla bir teknik direktörün gönderilmesi konusunda kesinlikle konuşmam. Ama 8 hafta kalmış ve bir şeyler yapmamız lazım. O arada yönetici arkadaşlarla da konuştu. Yönetici arkadaşlarda 'başkan neden başkasını arıyorsun İrfan Buz olsa ya' dediler. Sonra bir karar aldık ve futbolculara bunu aktardık. Bir heyecanlandılar ve sevinç gösterileri yaptılar. İrfan hocayı biz çok seviyoruz, bizi tanıyorlar, iletişimimiz çok iyi kariyeri de yeterli' dediler. Bu duruma İrfan hocada şaşırdı. Çok duygusal anlar yaşandı. Gözyaşı dökenler oldu. Ben futbolcularımdan çok memnunum. Takım maçtan çıktı. Karadan geliyor, yorgun olacaklar. Bunları da düşündük."

"UEFA'DAN UYARI ALDIK"

Başkan Körüstan, UEFA'dan aldıkları mali fair play uyarısı için yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu:

"UEFA bize mali fair play konusunu sordu, 'açıklarınızı nasıl kapatacaksınız?' dedi. Ayrıca bu 75 kulübede soruldu. Türkiye'de 2 senedir Avrupa'da oynayan 2 takım olduğu için onlara sordu. Bize '2012-2013 yıllarında gelir gider farklılıklarınız var. 2012 senesinde 20 milyon 200 bin lira, 2013 senesinde 27 milyon 200 bin lira gelir gider farkınız var, bunu nasıl kapatacaksınız anlatın' diye sordu. 3 gün süresi var. Hep birlikte çalışacağız. Bu durum bizim lisans almamıza engel değil. Bu kural 2014-2015 senesinde başlayacak.

Bu sene Avrupa'ya gidip gitmemekle alakalı bir sıkıntı yok. Bunu derhal kapatmamız gerektiğini söyledim. Yatırımlar yapmaya başladık. Seçimin olması bunların sayısını biraz azalttı. O yüzden biraz ilgilenemediler. Ben Recep Altepe'ye çok teşekkür ediyorum. 'Bursaspor'un her projesinin altına imza atarım' dedi. Mayıs ayının sonuna kadar 5 projemiz vardı yetiştirmeye çalışıyorduk ama olmadı önümüzdeki seneye 15'e çıkacak. Bunların hepsi belirlendi."

"BURSASPOR'UN BUGÜN ÜÇÜNCÜLÜK MÜCADELESİ VERMESİ GEREKİR"

"Bursaspor'un bugün üçüncülük mücadelesi vermesi gerekiyor" diyen Başkan Körüstan, "Bizim de hatalarımız oldu. Sezon başında transferleri zamanında yapamamamız, kongrenin geç olması elimizdeki bütçenin UEFA kriterlerine uymaması elimizi kolumuzu bağladı." ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

"Mevcutlarla devam edelim derken olmadı. Bugün kadro kalitesinin üçüncülüğe oynaması gerekiyor. Değişik sebepler var. Türkiye'de çok enteresan şeyler yaşanıyor. Dün bir şey okudum Balıkesirspor başkanı bıçaklanmış. Biz burada maç kaybettik ama alamadık. Bursaspor taraftarı Galatasaray maçında çok büyük derecede inanılmaz etkisi olacaktır. Bursaspor taraftarı o kadar çok maç kazandırdı. Bursaspor taraftarının gücü çok fazla. Biz bu akşam bir karar aldık. Son 8 maçın selameti açısından siz istifadan etkilenmeyin dedim."

"KONRE KARARI ALDIK"

Körüstan, kongre kararı olmaları konusunda yaptığı açıklamada ise "Bu akşam yönetim kurulu toplantısında kongre kararı aldık. 16-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yönetici arkadaşlarımızdan itiraz edenlerde oldu. Bursaspor'un selameti açısından ihtiyacımız var dedim. Sürekli bir protesto vardı ve bunun önlenmesi için kongre kararı verdik, eğer aday olacaksak, kongre üyelerine 'biz böyle davranacağız. Bunu kabul ederseniz seçersiniz' diyeceğiz. Hafta sonları salonlar dolu oluyor diye hafta içi bir karar aldık.

Büyük ihtimalle bu tarihlerde olacak. Herkes gelsin kongrede takımın selameti açısından sözünü söylesin. Şubat ayında Bursaspor’a üyelikleri durdurduk. Üye için çok talep var. Şuanda başvuruları kabul ediyoruz ama üyelikleri doldurduk. Dedikoduya gerek yok toplu üyelik bu zamana kadar olmadı. Şuanda Bursaspor'un 3 bin 755 üyesi var ve bunun 734'ü bizim dönemimizde gerçekleşti."
CİHAN

Yorumlar