Bursaspor hocası Buz, Türkiye Ziraat Kupası için iddalı konuştu

Türkiye Ziraat Kupası için iddalı konuşan Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "15 Nisan benim doğum günüm.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor hocası Buz, Türkiye Ziraat Kupası için iddalı konuştu

Türkiye Ziraat Kupası için iddalı konuşan Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "15 Nisan benim doğum günüm. Ertesi günü rövanş maçı oynayacağız. Finale kalmak benim için en büyük doğum günü hediyesi olur. Taraftarlarımız için daha da büyük bir hediye olacağına inanıyorum. Hepimizin kenetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte yaşananlar geride kalsın." dedi.

Buz, Bursaspor TV’de yayınlanan Serbest Atış programının konuğu oldu. Göreve geldikten sonra çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Buz, şunları kaydetti: "Christoph hocamız takımdan ayrıldığında olumsuz bir atmosfer içerisindeydik. Sayın başkanımız Erkan Körüstan sezonun belki de en önemli maçı olan Galatasaray maçına takımı hazırlamamı istedi. Bu benim için büyük bir gururdu. Hayatımın en önemli anlarından birisiydi. Takım mental olarak dip yapmıştı. Futbolcularımız ile bire bir görüşmeler yaptık. Onların kafalarını rahatlatmaya çalıştık. Bursaspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu kendilerine anlattık. Maçın sonunda 2-2’lik skor beni çok sevindirdi. Çünkü takımın teknik direktörü kim olursa olsun ona avantajlı bir skor bıraktığımız için mutlu oldum."

"DUYGULARIMLA YAŞARIM AMA ŞOVMEN DEĞİLİM"

Hırslı ve duygu dolu bir yapısının olduğunu belirten Buz, maçlardaki heyecanının sebeplerini de anlattı. Buz şöyle devam etti: "Yapım bu şekilde. Şovmen değilim. Bursa’da insanlar bana inanılmaz destek verdiler. Almanya’da 16 senedir futbolun içerisindeyim. Almanya’da Türk antrenör olarak mücadele verdim. Türk antrenörler bir yerlere gelmekte zorlanıyorlar. Lisanslarımızı alırken Alman antrenörlerden bilgileri aldım. Türk Milli takımı için scoutluk yaptım. Türkiye’de yeni tanınıyorum. Duyguları paylaşmayı seviyorum. 40 yıldır Almanya’da yaşıyordum. Bakış açıları çok farklı. Çok profesyoneller. Ben işimi profesyonelce yapıyorum. Onlardan herhangi bir eksiklik görmüyorum. Böyle bir büyük kulüpte çalışmak istiyorsanız birikimlerinizi olması gerekiyor. Ben taktiksel olarak herkes ile tartışabilirim. Bursaspor’da çalışacak antrenörlerin çok iyi taktisyen olmalı."

"POPOSU İLE PAS ATIYORDU, BURSASPORA YAKIŞMADI"

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Galatasaray ile maçına çıkarken ligde alınan 6-0’lık mağlubiyetin analizini iyi yaptıklarını ve ona göre bir taktikle sahaya çıktıklarını anlatan Buz, 2-2 sonuçlanan maçla ilgili olarak şöyle konuştu; "Maçın kadrosunu kurarken Caja ve Fernandao’yu İstanbul’a götürmedik. Öncelikle taktiksel açıdan deplasmanda oynuyoruz. Fernandao sırtı dönük oynamayı seven, topu saklayan bir oyuncu olduğu için tercihimiz orta sahamızı kalabalık tutarak hızlı kontra atağa kalkmaktı. Bu nedenle Sestak’ı tercih ettik. Boş alanları biliyorduk. Galatasaray öne doğru doğru çıkacaktı ve boş alanları süratli futbolcularımız ile daha dikine oynayacağımız için bu kararı aldık. Orta sahamızı Şamil, Bekir ve Belluschi ile sağlam tuttuk. 6-0’lık maçın ardından çok üzüldüm. 4-0’dan sonra 51 dakikada Galatasaraylı Sneijder arka tarafı ile topu oynadı. Bursaspor formasını taşıyorsunuz ve futbolcu poposu ile pas atıyor. Ben bunu hazmedemedim. Biz Bursaspor’uz. Bu olayı futbolcularıma ekranda gösterdim. Taktiksel olarak gösterdim. ‘Eğer biz büyük takımsak, formamızı onurla taşıyorsak bunlar tekrarlanmayacak’ dedim. Yenilebiliriz ama her şeyimiz ile mücadele edeceğiz dedim. Biz Bursaspor’uz dedim. 6-0 mağlubiyette takım olarak sadece 1 tane sarı kart görmüşüz. Böyle kolay teslim olmamalıyız. İstanbul’daki taraftarlarımızı gördüm. Farklı mağlubiyete rağmen tezahüratlarını yaptılar. Bu duyguyu gösterdiler."

"KALİTELİ GENÇ GURBETÇİYİ GETİREBİLMEK KOLAY DEĞİL"

Almanya’da çalıştığı dönemde gurbetçi oyuncuları yakından tanıdığını belirten Buz, şunları dile getirdi: "Gurbetçi futbolcular ile ilgili socut ekibimiz çalışmalar yapıyor. Ben de bu çalışmalar içerisinde geçmiş dönemde bulundum. Örneğin yetenekli genç bir futbolcuyu almak istiyorsunuz. Futbolcu, Dortmund kulübünün kadrosunda yer alıyor. Onu almak istiyoruz ama hayali Dortmund da forma giyebilmek. İstediğiniz kadar para verin futbolcu kendisini Bundesliga’da kanıtlamak istiyor. Bu yüzden bu tür transferleri yapabilmek kolay değil."

"MAÇLARA TEK TEK ODAKLANACAĞIZ"

Ligde ve kupada geri kalan müsabakalara sırasıyla tek tek odaklanacaklarını belirten Teknik Direktör Buz, kendi sahalarında oynayacakları maçlardan kesinlikle 3 puan almak istediklerini söyledi. Buz şöyle devam etti; "Geriye kalan dönemde içeride oynadığımız maçları kazanmak istiyoruz. Deplasmanda da alabileceğimiz kadar puan almak istiyoruz. Tek tek maçlara bakacağız. Önce Kasımpaşa maçı ondan sonra kupa maçını düşüneceğiz. Tüm maçlarımızı oynadıktan sonra ortaya çıkan tabloya bakacağız. Önemli olan bizim ne yapabileceğimiz. Futbolcularımız ile konuştum. öncelikle lig durumuna bakacağız. 37 puan ile istediğimiz yerde değiliz. Kasımpaşa maçımızın çok önemli bir müsabaka olacağını düşünüyorum. İnanarak gideceğiz. Deplasmanda alacağız her puan ekstradır. Maçın saati de biraz farklı. Sabah kahvaltımızı yapıp stadyuma gideceğiz. Fiziksel olarak iyi durumdayız."

CİHAN

Yorumlar