Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan hakemlere tepki

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, hakemlerden dert yandı. Kendilerine düzgün hakem gönderilmesini isteyen Körüstan, “Kaç maçtır katliama uğruyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan hakemlere tepki

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, hakemlerden dert yandı. Kendilerine düzgün hakem gönderilmesini isteyen Körüstan, “Kaç maçtır katliama uğruyoruz. Bursaspor olarak hakem hatalarından fazlasıyla canımız yandı. Bu hafta tüm Türkiye’de katliam vardı. Aziz Yıldırım konuştu diye Yunus Yıldırım’a ceza veriyorsan, biz bir şey demiyoruz diye ceza vermeyeceksin.” dedi.

Başkan Körüstan, Olay TV’de katıldığı programda, son haftalarda yeşil-beyazlı taraftarların futbolculara ve teknik direktör Daum’a gösterdiği tepkiye değindi.

“BANA BAĞIRSINLAR AMA BENİM HOCAM VE FUTBOLCULARIMA BAĞIRMASINLAR”

Bursaspor tarihinde bu kadar istifa sesinin ilk olduğunu dile getiren Körüstan, şöyle konuştu: “İlk maçımızda 35. dakikada 'yönetim istifa' dediler. Ben bunda art niyet arıyorum. Birileri bazılarını hala besliyor. Bu hafta 1-0 öndeyken, muhteşem taraftar ve tezahüratlar, 'küfre hayır' sloganımız da vardı. Bu 84. dakikada bozuldu. Türk futbolundan küfrün kalkması lazım. İnşallah bunu başaracağız. 1-0 öndeyken Kazım ne yaparsan yapsın saracaklar. 'Yönetim istifa' dediler. Bana sabahtan akşama kadar bağırsan gitmiyorum. Bana bağırsınlar ama benim hocama ve futbolcuma bağırmasınlar. Kazım o dakika kadar iyi oynadı. Yorulmuş olabilir. Rüzgara karşı attığı şut 120 kilometre hızla gitti. Ben onla konuştum, ‘Başkanım bana biri tweet atmış. Benim bir sürü formam var. Ben güzel olduğu için çektim. Benim art niyetim yok. Benim babaannem öldü. Cenazesine gitmedim. Beni babaannem büyüttü’ dedi.”

“OLAY, KAZIM VE DAUM OLAYI DEĞİL”

Kazım’ın eşi Brezilyalı olduğu için bu ülkeye tatile gittiğinde, Fernandao’yu bulup konuştuğunu ve ‘Bursa’ya gel’ dediğini hatırlatan Körüstan, “Bu transferde fahri elçilik yaptı. Olay, Kazım olayı ve Daum olayı değil. Olay, Erkan Körüstan olayı. Saldırdılar, benden tık yok. Fazla konuşunca çok şey üretiliyor. Biraz fazla sessiz kaldık. Bursaspor’un menfaatleri doğrultusunda konuşacağız.” diye konuştu.

“DAUM’U ANLATMAKLA BİTİREMEM”

Başkan Körüstan, Daum için ise şunları söyledi: “Daum, benim çalıştığım hocaların içinde değer verdiğim, işini yapan, kariyerli bir insan. Her gün kendisiyle toplantı yapıyoruz. Herkesle ilgileniyor. Daum’u anlatmakla bitiremem. Her gün yeni bir fikir söylüyor. Kalıcı gelir kaynakları ile ilgili bir şeyler söylüyor. Fikir ve akıl veriyor. Bir sürü malzeme alıyoruz. Ucuz ucuz kendi buluyor. Havuz içinde bile futbolcuların çalışacağı malzemeler var. Sercan’ın duruş pozisyonunda bozukluk var. Bu durum Enes ve Batuhan’da da var. Şimdi onları özel bir programa tabi tutacak. Bursaspor’a gelmiş hocalar içinde 4-5’in içerisindedir.”

“ÇİN KULÜBÜ BATALLA’YA 4 MİLYON EURO TEKLİF ETTİ”

Batalla ve Pinto hakkında da açıklamalarda bulunan Körüstan, Çin kulübünün Battala'ya 4 milyon euro teklif ettiğini söyledi. Körüstan, “Pinto, Vakıfköy’de çalışıyor. Baştan cezayı yedi ve artık antrenmanları sektirmiyor. Batalla’nın cezası 2 milyonu geçti. Pinto’nun da 500 bin lira civarında. Pinto’nun, Bahia takımına transferi gündemde. Buraya gelmesinde 'Bursaspor’u sıkıştırabilir miyim' düşüncesinde olabilir. Batalla’dan isteğimiz teklif gelirse satabiliriz. Çarşamba günü babası geliyor. Çin kulübü teklifi 3 milyon 300 bin euroya, sonra 4 milyon euro’ya çıkarttılar. Kulübü, Yunus Egemenoğlu araştırdı. Parayı birden bire vermiyorlar. Teminattan gösteremiyorlar. Ama köklü bir kulüpler. Çin’de kulüpler bir şirket olarak kuruluyor. 3 ay sonra kulübün adını değiştiriyorlar bir şey yapamıyorsun. Batalla’ya başka bir talip yok. Batalla’nın sözleşmesinde '1 milyon Euro’ya transfer olduğunda para alır' var. 4 milyon euroya verirsek 1 milyon euro Batalla’nın. Ama Batalla’nın cezaları var ve bunları konuşacağız. Kulüp garanti verirse Batalla’yı vereceğiz. Ben vicdanen bu konuda çok rahatım.” şeklinde konuştu.

“DAUM’UN EN UFAK HATASI YOK”

“Batalla konusunda Christoph Daum’un en ufak bir hatası yok” diyen Körüstan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada başka bir şey var. Sezon başında menajeri geldi. ‘Katar’dan Batalla’ya teklif var’ dediler. Ben ‘Batalla’yı satmıyorum. Teklifin miktarını görmek istemiyorum’ dedim. 3 gün sonra bir daha geldiler. ‘Drogba nasıl geldiyse Batalla’da buradan öyle gider’ dediler. Biz de ‘o kadar kolay değil’ dedik. Daha sonra Batalla ile konuştuk. Sürekli ikili diyaloglarla Batlalla’yı ikna etti. Sonra Batalla, ‘benim sözleşmemi uzatacaksınız’ dedi. İbrahim Yazıcı Batalla’nın sözleşmesini 1,5 ay önce uzattı. Biz de uzattık ve Türk vatandaşlığını da kabul etti. Ciddi bir şekilde sözleşmesini uzattık. 1 milyon 500 bin Euro’ya uzattık. Babasına falanda para verilecek ve artı bonusları da var. Bu sene Avrupa dışında 3 tane kötü maçımız var. Bunlar Beşiktaş, Sivasspor ve Galatasaray maçları. Daum maç toplantısı yaptı. Pablo ve Belluschi’ye ‘bu takımın starları ve beynisiniz. Sizin daha faza özveride bulunmanızı istiyorum’ dedi. Batalla ertesi gün ‘Daum bana saygısızlık yaptı’ dedi. Menajeri de bu konuda aradı. Ben inanamadım. Daum bütün konuşmaları kayda alıyor. Herkesin içi rahat olsun diye kayda baktım hiçbir şey yok.”

Kötü tezahüratlara verilen ceza konusunda TFF’yi desteklediğini ifade eden Körüstan, kötü tezahüratın bitmesi gerektiğini, Bursasporlu taraftarlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini kaydetti.

“KAÇ MAÇTIR KATLİAMA UĞRUYORUZ, BURASI DENEME TAHTASI DEĞİL”

Hakem hatalarına değinen Körüstan, “Kaç maçtır katliama uğruyoruz. Bursaspor olarak hakem hatalarından fazlasıyla canımız yandı. Bu hafta tüm Türkiye’de katliam vardı. Aziz Yıldırım konuştu diye Yunus Yıldırım’a ceza veriyorsan, biz bir şey demiyoruz diye ceza vermeyeceksin. Antalya maçının ikinci yarısında faul oldu, hakem bizim kaleyi gösteriyor. Yönü şaşırdı. Değerli hakemlerimizin sayısı azaldı. Bunlar eğitime gidiyor diye sanırım tatile gidiyorlar. İki tane göz olunca işler karıştı. Eskişehir kupa maçında yenildiğimiz maçtaki penaltı değil ve Ferhat’ın pozisyonu kırmızı değil. Bir de Ferhat’ın raporu var. Korkarım bunlar Fenerbahçe-Sivasspor maçını tekrar oynatırlar. Onlar bir kılıf uydururlar. Canımız yanıyor. Sezon başından beri hakem hatasından bir maç kazanmadık. Akhisar maçı Taiwo frikikten gol attı ve yüzde yüz goldü. Fenerbahçe maçında son dakikada faul uydurdu. Frikik ve Egemen gol attı. Son Sivasspor maçında da oldu. Biz Sivas’ı yenmesek ne olacaktı. Hakemler bizi bağırtmasınlar. Bize böyle hakemler yollamasınlar. Burası deneme tahtası değil. Adam gibi hakem yollasınlar.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar