Bursaspor 3 adayla kongreye gidiyor

Bursaspor'un 16-23 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul için başkan adaylığı başvuruları bugün sona erdi. Başkan Erkan Körüstan yeniden aday olmazken, Mesut Mestan, Cüneyt Özkan ve Recep Bölükbaşı, adaylık başvurularını...

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor 3 adayla kongreye gidiyor

Bursaspor'un 16-23 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul için başkan adaylığı başvuruları bugün sona erdi. Başkan Erkan Körüstan yeniden aday olmazken, Mesut Mestan, Cüneyt Özkan ve Recep Bölükbaşı, adaylık başvurularını Divan Başkanlığı'na sundu.

Özlüce Tesisleri'ne ilk olarak Mesut Mestan gelerek, adaylık için resmi başvurusunu Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'ya sundu. Mestan, adaylığı için yaptığı açıklamada, "Bursasporumuzun 16 ve 23 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kongre için resmi olarak başkanlık adaylığımı Divan Kurulu'na sundum. Bundan sonraki süreçte ben sizlere projelerimi tanıtacağım ve yönetim listemi sunacağım inşallah Bursasporumuz için hayırlı olur. Başkan adaylığı ile ilgili olarak öncülük olması adına 50 Bin TL bağışta bulundum." ifadelerini kullandı.

Olağanüstü Genel Kurul için ikinci başkanlık başvurusu Avukat Cüneyt Özkan'dan geldi. Özkan, yaptığı açıklamada, "Olağanüstü Genel Kurul için başkanlık adaylığımızı Divan Başkanlığı'na sunmuş bulunuyoruz." diyerek şöyle konuştu:

"Bursamız, şehrimiz ve kulübümüz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu şehrin ana unsurunun, Genel Kurul sonrasında başarılı olacak ve zorlukları aşacak bir Yönetim Kurulu çıkaracağına inanıyorum. Genel Kurul’da aday olacak herkese başarılar diliyorum. Rahmetli Başkanımız İbrahim Yazıcı’nın yükselttiği çıtayı daha yukarılara çıkartabilmek için göreve talip olduk."

Son başvuru sahibi ise merhum İbrahim Yazıcı yönetiminde İkinci Başkanlık görevini yürüten Recep Bölükbaşı oldu. Bölükbaşı, "Başkanlık için adaylığım son dakikada gelişti. Bazı arkadaşlarım son dakikada başkan adaylığından çekilince İbrahim Yazıcı yönetiminin 2. başkanı olarak aday olmam gerektiğini düşündüm." diyerek, şunları söyledi:

"Birçok arkadaşım ile başkan adaylığı için istişarelerde bulunduk. Bursaspor'un birlik, beraberliğe ihtiyacı var. Geçtiğimiz dönem maalesef bunu göremedik. İstiyorum ki seçilecek aday Bursaspor'a faydalı olsun. Çok zor bir konum var. Önümüzde 15 günlük bir süre var. Bursaspor için en güzel neyse o olsun.

Öncelikle taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Birlik, beraberlik içinde olalım. Küfür etmeyelim. Bu sezon farklı olsun. Kim kazanırsa onun arkasında dimdik duralım. Bu sezonu en iyi yerlerde bitirelim. Kimse tek başına bir şey yapmaz.

Bursa artık 3 milyonu geçen bir kent. Bursa artık eski Bursa değil. Valimizden, belediye başkanlarımızdan, milletvekillerimizden, sivil toplum örgütlerimizden, eski yöneticilerimizden yardım istiyoruz. Bu bir seneyi en iyi şekilde tamamlamamız gerekiyor. İnanıyorum ki iyi niyetli, samimiyetli olursak yıkmayacağımız duvar yok."

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadri Şankaya da, başkanlık için 3 adayın başvurduğunu ve kim seçilirse seçilsin Divan Başkanlık Kurulu olarak seçilecek olan başkanın arkasında olacaklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar