Bursaspor, 10'u bırakmak istemiyor

Yeşil-beyazlı kulüp, 10 numaralı formayı giyen Arjantinli futbolcu Pablo Martin Batalla'nın 2018'de sona erecek sözleşmesini iki yıl daha uzatmayı planlıyor

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor, 10'u bırakmak istemiyor

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, 10 numaralı formayı giyen Arjantinli futbolcuları Pablo Martin Batalla'nın 2018'de sona erecek sözleşmesini 2 yıl daha uzatma düşüncesinde olduklarını söyledi.

Kulüp başkanı Ay, yaptığı açıklamada, ligin geride kalan 10 haftasında aldıkları sonuçların yönetimiyle, taraftarıyla tüm camiayı mutlu ettiğini belirtti.

Her maça büyük önem verdiklerini, bu doğrultuda karşılaşmalara hazırladıklarını anlatan Ay, "Bu hafta da sahamızda ligin güçlü takımlarından Akhisar Belediyespor ile oynayacağız. Buradan taraftarımıza sesleniyorum, artık tribünleri tamamen dolduralım. Ligde taraftar ortalamasında sanırım 3 veya 4'üncü takımız ve 21-22 bin taraftar ortalamasıyla oynuyoruz ama bunu 30-35 bine de çıkarabiliriz. Bunu gerçekleştirelim." diye konuştu.

Başkan Ay, son dönemde takımda şanssız sakatlıklar yaşandığını, bu kapsamda Serdar Kurtuluş'un durumuna da çok üzüldüklerini dile getirdi.

Serdar Kurtuluş'un bir an önce iyileşip takıma dönmesi konusunda yönetim kurulu olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Ay, "Gerekirse yurt dışına da göndereceğiz. Bunun kararını kendisi verecek. İnşallah bir an önce sahalara döner. Serdar'ı en kısa zamanda takımımızda görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şu an tam bir aile havasındayız"

Ali Ay, 10 yaşından bu yana Bursaspor'u yakından takip ettiğini, kulübün pahalı transferler yaptığı dönemlerde başarıyı yakalayamadığını aktardı.

Bursaspor olarak bu sezon transferde mütevazı davrandıklarına dikkati çeken Ay, şunları kaydetti:

"Önemli olan, karakterli futbolcuların kadroda bulunması. Burada canını dişine takarak oynayan futbolcuların önemi ortaya çıkıyor. Futbolda mücadelenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Son Kardemir Karabükspor maçında bizim koşu mesafemiz, 117 kilometreydi. Bu bence çok iyi bir rakam. Bu ne zaman 120-125 kilometrenin üzerine çıkacak, o zaman 'Bayağı iyi bir takımız.'
diyeceğiz. Çocuklara teşekkür ediyorum, mücadele ediyorlar. Son maçta Şamil'in durumunu herkes gördü. 4 dikişi olmasına rağmen çıkıp oynadı. Şampiyon olduğumuz sene de kaptanımız Ömer Erdoğan'ın başı yarılmış, kanlar içinde oynamıştı. Böyle olunca başarı kendiliğinden geliyor. Burada hocalarımızı tebrik ediyorum. Hamza hocamız da gerekli çalışmaları yaptı. Şu an tam bir aile havasındayız. Herkes birbirine saygılı, herkes birbirini çok seviyor. Bursaspor için mücadele ediyor ve başarı ondan geliyor."

"Batalla'nın sözleşmesini 2020'ye kadar uzatmak istiyoruz"

Ali Ay, Arjantinli futbolcuları Pablo Martin Batalla'nın saha içi ve dışındaki davranışlarıyla tüm takıma örnek olduğunu söyledi.

Batalla'nın 32 yaşında olduğunu ve 1,5 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu anımsatan Ay, "Batalla'yı ben de dahil herkes çok seviyor. Kendisiyle görüşeceğiz, sözleşmesini 2 yıl daha uzatabiliriz. Birlikte görüşüp karar vereceğiz. Kendisinin sözleşmesini 2020'ye kadar uzatmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Ay, kiralık olarak forma giyen Yonathan Del Valle ile de mart veya nisan ayı gibi bir görüşme yapacaklarını ancak teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun istemesi halinde bu görüşmeyi devre arasında da gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Bursaspor konut projesi

Yönetim kurulu olarak Bursaspor Kulübüne kalıcı gelirler kazandırılmasına yönelik yoğun bir çalışma içinde olduklarına değinen Ay, bu kapsamda önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Başkan Ay, yürüttükleri projeler kapsamında bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir görüşme gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bakanımızın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'den de bu anlamda destek görüyoruz. Kalıcı gelir konusunda güzel bir konut projesi çalışmamız var. Burası olursa beklentim, 300-350 milyon dolar seviyesinde gelir elde etmek. Bunu gerçekleştirebilirsek Bursaspor'u Şampiyonlar Ligi'nde oynatabilirim. Bunun sözünü verebilirim. Çok büyük bir yerde yapmak istiyoruz bu projeyi ancak belediye başkanımızın onay vermesi lazım. Bunun dışında stadın isim hakkıyla ilgili sayın bakanımızla görüşeceğiz. 10-15 gün içinde bir Katar seyahatimiz de olabilir. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz, inşallah bunların karşılığını alacağız."

Bursaspor Kulübü Başkanı Ay, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çok iyi bir diyalogları bulunduğunu, yönetim kurulu olarak da kendisinden fazlasıyla memnun olduklarını ve 46 yaşındaki çalıştırıcının her zaman arkasında duracaklarını anlattı.

"Benim için aslolan Bursaspor, Bursasporluluk"

Ali Ay, bir önceki yönetimle ilgili iki ayrı bağımsız denetim şirketinin incelemelerinin ardından hazırladıkları raporlar doğrultusunda savcılığa yaptıkları suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı.

Bununla ilgili gerekli itiraz hakları olduğunu ve hukuksal sürecin devam ettiğini belirten Ay, şu ifadeleri kullandı:

"Biz gerekli itirazlarımızı yapıyoruz. Bununla ilgili kararı verecek olan savcılar. Sosyal medyada bazı arkadaşlar bu süreç için 'danışıklı dövüş' diye yazmışlar. Çoluğumun, çocuğumun üzerine yemin ediyorum ki öyle bir şey yok. Taraftarımız zaten benden böyle bir şey beklemesin. Her zaman şunu söylüyorum, benim için aslolan Bursaspor, Bursasporluluk. Simdi tabii burada kararı verecek olan hukuk. Ceza da verebilir, vermeyebilir de. Bunun için biz gerekenleri yapıyoruz ama kararını biz vermiyoruz. Eski yönetim ibra olmadıktan sonra biz dosyalarımızı hazırlayıp savcılığa verdik. Biz artık bekliyoruz. Ondan sonra karar savcılarımızın ve hakimlerimizin."

Deplasman yasağının kaldırılması

Ali Ay, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında 10 Aralık'ta saat 19.00'da oynanacak Beşiktaş-Bursaspor müsabakasında yeşil-beyazlı taraftarların Vodafone Arena'ya alınması yönünde karara varmasının da mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Bu konu hakkında daha önce Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile görüştüklerini hatırlatan Ay, "Çok şükür artık her iki ekibin taraftarı da deplasmanda takımlarını destekleyebilecek. İnşallah bir problem olmaz. Burada taraftarımıza güveniyorum. Her iki takım taraftarlarından rica ediyorum, daha önce yapılan taşkınlıkları bırakarak sadece ekiplerini desteklesinler. Biz demokrasi ülkesiyiz. Maç izlemenin artık keyif haline gelmesi gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar