Bundesliga'ya çıkan Paderborn tarih yazdı

Almanya 2′nci Ligi'ni ikinci sırada tamamlayan Paderborn, tarihinde ilk kez Bundesliga'ya çıkmanın sevincini yaşadı.Toplam değeri 12 milyon Euro olan mavi siyahlıların mütevazı kadrosuyla birinci lige çıkması büyük başarı olarak nitelendirildi....

Google Haberlere Abone ol
Bundesliga'ya çıkan Paderborn tarih yazdı

Almanya 2′nci Ligi'ni ikinci sırada tamamlayan Paderborn, tarihinde ilk kez Bundesliga'ya çıkmanın sevincini yaşadı.

Toplam değeri 12 milyon Euro olan mavi siyahlıların mütevazı kadrosuyla birinci lige çıkması büyük başarı olarak nitelendirildi. Bu başarıda 15 gol atıp sezonu gol kralı olarak tamamlayan Mahir Sağlık'ın payı çok büyük.

Almanya İkinci Futbol Ligi'nde sezon geçen gün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Daha önce şampiyonluğunu ilan eden 1. FC Köln'den sonra FC Paderborn 07′de lig ikincisi olarak Bundesliga'ya çıkmanın sevincini yaşadı. Ligde heyecan son dakikaya kadar devam etti. Geçen yıl Bundesliga'dan düşen Greuther Fürth'le büyük yarış yapan mavi siyahlılar, son hafta maçında sahasında Aalen'i 2-1 yenerek tarihinde ilk kez Bundesliga'ya çıkma başarısı gösterdi.

1985 yılında kentin bazı amatör kulüplerinin bir araya gelerek kurdukları takım 2005 yılında Alman 2. Ligi'ne yükseldi. Fakat 2007/08 sezonunda 3. Lig'e düştüler. Bir yıl aradan sonra tekrar 2. Lig'e geri döndüler. Geçen yıl düşme tehlikesi yaşayan takım, bu yıl ise müthiş bir performans sergiledi. Takım değeri 12 milyon Euro olan Paderborn, bütçeleri kendisinden kat kat yüksek Greuther Fürth, Kaiserslautern, St. Pauli ve Fortuna Düsseldorf gibi ekipleri geride bırakarak adını Bundesliga'ya yazdırdı.

TÜRK FUTBOLCULARIN PAYI ÇOK BÜYÜK

Mütevazı kadrosuyla zoru başaran Paderborn'un bu önemli başarısında iki Türk futbolcunun payı çok büyük. Özellikle forvet oyuncusu Mahir Sağlık 29 maçta attığı 15 golle takımını adeta sırtlayan isim oldu. Tecrübeli golcü aynı zamanda Erzgebirge Aue'li Jakub Sylvestr ile birlikte sezonu gol kralı olarak tamamladı. Mahir üç kez de asist yaptı.

Ara transfer döneminde kadroya katılan bir diğer Türk futbolcu Süleyman Koç da kısa zamanda takımına uyum sağlayarak katkı sağladı. Genç yetenek forma giydiği 11 maçta kritik anlarda attığı iki gol ve iki asistle dikkatleri çekti.

HAMBURG'UN RAKİBİ, GREUTHER FÜRTH OLDU

Geçen sezon Bundesliga'dan düşen Greuther Fürth, SV Sandhausen'i 2-0 yenmesine rağmen üçüncülükte kalınca baraj maçı oynama hakkı elde etti. Yeşil beyazlıların rakibi ise Bundesliga'yı 16. sırada tamamlayan Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Hamburg oldu.

İki ekip 1. lig vizesi alabilmek için iki maç yapacak. İlk karşılaşma 15 Mayıs Perşembe günü Hamburg'un sahasında, rövanşı ise 18 Mayıs Pazar günü Fürth'ün evinde oynanacak.

Öte yandan ikinci ligden düşen ekipler de belli oldu. Energie Cottbus'un ardından Dynamo Dresden de ikinci lige veda etti. 16. sırayı elde eden Arminia Bielefeld ise üçüncü ligin üçüncüsü Darmstadt 98 ile ligde kalabilmek için baraj maçı yapacak.

CİHAN

Yorumlar