Bülent Korkmaz: Mancini'nin sürekli oyun sistemini bozması doğru değil

Galatasaray'ın eski kaptanı Bülent Korkmaz, sarı - kırmızılı teknik adam Roberto Mancini'nin sürekli oyun sistemini bozmasını doğru bulmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Korkmaz: Mancini'nin sürekli oyun sistemini bozması doğru değil

Galatasaray'ın eski kaptanı Bülent Korkmaz, sarı - kırmızılı teknik adam Roberto Mancini'nin sürekli oyun sistemini bozmasını doğru bulmadığını söyledi.

Sarı - Kırmızı Platform Derneği'nin organizasyonuna katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin ve Galatasaray'ın eski kaptanı Bülent Korkmaz, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Her sene takımların şampiyon olmasının mümkün olmadığını belirten Bülent Korkmaz, "İnşallah düzeleceğini düşünüyorum. En azından bu sene Ziraat Türkiye Kupası alınmalıdır. Süper Lig'i de ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gitmelidir. Bunu da taraftar olarak hak ettiğimizi düşünüyorum." dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin oyun sistemi hakkında sorulan bir soruya eski kaptan, "Üç kulvarda mücadele ettik. Bence Şampiyonlar Lig'ini de başarılı temsil ettik. Önemli bir Juventus takımını yendik." diyerek şöyle cevap verdi:

"Chelsea takımına yenildik ama Chelsea'ye herkes yenilebilir. Sanırım yenilmek değil de oynanan oyuna herkesi üzüldü. Nihayetinde gruptan çıkmak başarıdır. Avrupa'da herkesin bildiği bir takım vardır o da Galatasaray'dır. Dünyanın neresine giderseniz gidin o saygınlığı görürsünüz. Ben bunu futbolu bırakmış biri olarak da görüyorum. Dolayısıyla orada iyi işler yaptığımızı düşünüyorum.

Türkiye Kupası'nda da son Bursaspor maçında müthiş bir mücadele vardı. Ve ben Galatasaray'da böyle hiçbir oyun görmedim. Bu da beni son derece mutlu etti. Ama ligde istenilen bir performans yok açıkçası. Bu biraz oyuncudan da hocadan da kaynaklanabiliyor. Oyuncudan maksimum verim almak zorundasınız. Zorunlu olmadıkça oyuncuların mevkileri ile oynanmaması lazım. Mancini ise oyuncuların mevkileri ile çok oynuyor.

Şimdi ben size Galatasaray'ın ilk onbirini sayın desem sayabilir misiniz? Ya da hangi oyuncu nerede oynayacak desem bilebilir misiniz? Bilemezseniz. Çünkü belli olmuyor. Bir bakıyorsunuz Sabri, Bursaspor maçında çok muhteşem bir oyun oynadı hatta hayatının futbolunu oynadı. Ama bir hafta sonra bakıyorsunuz sol kanatta oynuyor. Sağ tarafta oynayan birisi neden solda oynar ki. Bakalım Muslera nerede oynayacak.

Dolayısıyla sıkıntılı bir dönem. Ama şöyle düşünmek lazım. Teknik direktörün yapısı böyleyse bir şey diyemem. Ancak gelecek düşüncesi farklı ise onu da üç hafta sonra göreceğiz. O zaman doğru yapmadığını düşünüyorum."

Yöneticilerin istikrardan yana olmadığını kaydeden Korkmaz, "Galatasaray'da Lucescu ile ikinci dönemde çok zor şartlardan geçtik. Yöneticiler bile inanmıyordu bizim Türkiye şampiyonu olacağımıza. Yöneticiler bile inanmıyordu Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacağımıza. Türkiye şampiyonu olduk bu sefer Lucescu'yu gönderdiler. Lucescu kalsa idi iki sene daha Şampiyonlar Ligi'ne giderdik. İstikrarı bizim yöneticiler bozuyor böyle bir becerileri var maalesef. Her şeyin başı istikrardır." diye konuştu.

Yabancı oyuncu hakkında ki görüşlerini de belirten genç teknik adam, "Ben yabancıların serbest olmasından yanayım. Çünkü maalesef bizim altyapıda oyuncu yetiştirecek eğitici yok. Altyapı hocalarını eleştirmiyorum ama onlar bile olayın farkında değiller. Bir oyuncu profesyonele çıktığı zaman her şeyi bilmeli. Şimdi ben de yabancı hocalarla ve yabancı futbolcularla oynadım. Onlardan çok şey öğrendim ve kendimi geliştirdim. Onun için bize gelen yabancı oyuncu bizlere futbol oynamayı öğretmeli. Ondan dolayı yabancı futbolcu serbest olmalı ve rekabet her yerde olmalı." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın 4-4-2'den başka sistemde oynayamayacağının da altını çizen Korkmaz, "Hagi gibi oyuncunuz olsa bile bu şekilde oynamalısınız. Galatasaray'ın da bana göre en büyük eksiği kanat oyuncularının olmaması. Ondan dolayı Galatasaray'ın oynayacağı tek oyun 4-4-2'dir." yorumunda bulundu.

Sarı - kırmızılı takımın yerli yıldız oyuncusu Selçuk İnan'ın performans düşüklüğü hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bülent Korkmaz, "Doğru mevkide oynamıyor. Selçuk İnan, oyun kurduğu zaman çok iyi oynuyor." ifadelerini kullandı.

Futbolcular sosyal medyada olmaları hakkında sorulan bir soruya ise kaptan şu cevabı verdi:

"Oyuncular özgürdür. Kendileri hakkında ya da rakip hakkında yorum yapabilir. Ama bir şeyi unutmamak gerekir. Siz bir takımın içindeyseniz ailedir orası. Aile içinde olan aile içinde kalır bunu dışarı yansıtamayız. Sosyal medyayı kullanırken doğru biçimde kullanmak çok önemlidir. Takımın içindekini, aile içindekini dışarı yansıtıyorsanız zaten orası bir aile değildir ve başarıda gelmez. Takımla ilgili, hocayla ilgili yorum yapmak bence doğru değil. Söyleyebiliyorsanız yüzüne söylemelisiniz. Aile bağlarında bu işler böyle yürür. Bunu yaparlarsa aile olurlar ve başarıda gelir."
CİHAN

Yorumlar