Bu yılın ilk yamaç paraşütü kursu başlıyor

Kayseri Talas Belediyesi'nin Ali Dağı'ndaki hava sporlarını geliştirmek için her yıl düzenlediği yamaç paraşütü kursu 5 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. 2014 yılının ilk yamaç paraşütü kursu hakkında bilgiler veren Talas Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Bu yılın ilk yamaç paraşütü kursu başlıyor

Kayseri Talas Belediyesi'nin Ali Dağı'ndaki hava sporlarını geliştirmek için her yıl düzenlediği yamaç paraşütü kursu 5 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

2014 yılının ilk yamaç paraşütü kursu hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas'ta hava sporlarını daha da geliştirmek istediklerini belirterek, "Ali Dağı gibi bize Allah'ın bir lütfü olan bir dağdan şehrimizin daha da yararlanmasını sağlayacağız." dedi.

Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı'nda yapılan sporlarla ilgili konuşurken, burada gerçekleştirilen hava sporlarından yamaç paraşütünün topluma yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda başlangıç kursu hazırladıklarını kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Şehirler ellerindeki değerlerle gelişip büyürler. Biz de Talas'ın var olan tarihi ve kültürel değerlerinin yanında spor aktivitelerinin sayısını artırıp turizme dahil ederek hem şehrimizi tanıtmak hem de şehrimizin canlı kalmasını sağlamak istiyoruz." dedi. Bu düşünceyle Ali Dağı'nda yapılan hava sporlarından yamaç paraşütü için başlangıç kursu düzenlediklerin kaydeden Başkan Palancıoğlu, "5 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 30 saat sürecek kurslarımız 5'i teorik, 5'i pratik olmak üzere 10 günde tamamlanacak. 2007 yılında başlayan kurslara bugüne kadar 1000 kişi katıldı. Adrenalin seven, heyecan zirvesine ulaşmak isteyen bütün hemşehrilerimizi kursa katılıp, gökyüzünde kuşlar gibi özgürce uçmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar