"Bu sezon daha fazla süre almak istiyorum"

- Galatasaraylı futbolcu Sinan: "Selçuk (İnan) ağabeye en az 15 gol sözü verdim. İnşallah sözümü tutabilirim" - "Bu sene benim için çok önemli. İyi bir performans ortaya koymak için odaklanmak istiyorum" - "Her Türk oyuncu milli takımı ister ve teklif gelirse değerlendirmek isterim"

Google Haberlere Abone ol
"Bu sezon daha fazla süre almak istiyorum"


İSTANBUL (AA) - Galatasaraylı futbolcu Sinan Gümüş, yeni sezonun kendisi ve takımı adına başarılı geçeceğine inandığını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Sinan Gümüş, "Bu sezon daha fazla süre almak istiyorum. En iyi performansımı sergilemem gerekiyor. Geçen sezon en iyi dönemimde şanssız bir sakatlık geçirdim. Bu beni daha hırslandırdı. Eğer bir sakatlık yaşamazsam, oyunum ve alacağım süre açısından yeni sezona çok olumlu bakıyorum." diye konuştu.

Yeni sezondaki hedeflerine değinen ve takım kaptanı Selçuk İnan ile arasında geçen bir diyaloğu aktaran Sinan, şöyle konuştu:

"Selçuk (İnan) ağabeyle bir görüşmem oldu. Benden 15 gol bekliyor. En az 15 gol sözü verdim. İnşallah sözümü tutabilirim. Benim en sevdiğim pozisyon kanat ama hocam bana forvette görev verirse elimden geleni yaparım. Manchester United maçında da beni forvet oynattı ve fena da değildim. Nerede görev verilirse en iyisini yapmaya çalışacağım."


- "Yüzde 100 hazırız"


Süper Lig'deki ilk sınavlarını Kardemir Karabükspor karşısında vereceklerini hatırlatan Sinan, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydederek, "Maça yüzde 100 hazırız. Maalesef taraftarımız olamayacak ama bunun bizi etkilemesine izin vermeyeceğiz. Kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz." dedi.

Takıma yeni katılan isimler bulunduğuna dikkati çeken Sinan, "Yeni transferlerin biraz zamana ihtiyacı olabilir. Bence iyi transferler yapıldı. Tolga Ciğerci, Luis Cavanda ve Serdar Aziz çok iyi oyuncular. Bence güçlü bir takımız. Geçen seneye oranla daha alternatifli bir kadroya sahibiz. Herkes formayı kapabilmek için çok çalışmalı. Ben yeni sezona çok olumlu bakıyorum." şeklinde konuştu.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink'ten övgüyle bahseden Sinan, "Hocamız çok cana yakın biri. İlk günden beri benimle çok ilgilendi. Performansımı yükseltmemi istiyor, yaptığım doğruları ve yanlışları söylüyor. Tüm oyuncularla böyle. Bence kendi sistemini de takıma yansıttı. Bu sistemle inşallah başarıya ulaşırız." değerlendirmesinde bulundu.

Riekerink'in topu ayaklarında tutmalarını özellikle istediğini aktaran sarı-kırmızılı oyuncu, "Top bizde olsun, biz topla oynayalım, top rakipteyken baskı yapalım yönünde istekleri var. Ofansif anlamda çok güzel. Önde baskı yapmamızı ve hızlı gole gitmemizi istiyor. Bence çok ofansif bir sistem ve başarılı olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.


- "Bu sene benim için çok önemli"


Bazı kulüplerin kendisine talip olduğu yönündeki soru üzerine Sinan, şunları söyledi:

"Son dönemde bazı transfer konuları çıktı ama ben burada çok mutluyum. İki yıl daha sözleşmem var ama daha fazla seneler kalmayı düşünebilirim. Bu sene benim için çok önemli. İyi bir performans ortaya koymak için odaklanmak istiyorum. Sonrasında teklifler gelirse bakılabilir. Belki Galatasaray için de güzel olur. 'Genç bir yeteneği piyasaya çıkardık ve gönderdik' denilebilir. Bundan 2 sene önce beni kimse tanımıyordu. Şimdi Türkiye'de ve Avrupa'da yavaş yavaş insanlar tanımaya başlıyor. Benim için güzel bir durum. Bugüne kadar bana güvenenlere teşekkür etmek istiyorum. Benim adıma çok güzel bir hikaye oldu."

Kariyer hedefiyle ilgili olarak, "Galatasaray zaten çok büyük bir takım" diyen Sinan, "Türkiye'nin en büyük takımındayım. Eğer Arda Turan ağabey gibi Barcelona, Real Madrid gibi kulüplerde kariyer yapabilirsem ne mutlu bana." diye konuştu.


- "Her Türk milli takımı ister"


Sinan Gümüş, A Milli Takım'da yer alma düşüncesiyle ilgili yöneltilen soru üzerine, "Her Türk oyuncu milli takımı ister ve teklif gelirse değerlendirmek isterim. Bugüne kadar Allah'a şükür hep basında da konuşuldu. O da beni sevindirdi. O yüzden inşallah teklif gelir ve en kısa zamanda beni milli formayla görürsünüz." şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan, saçlarını sarıya boyatmasıyla ilgili olarak Sinan, İngiltere Premier Lig ekiplerinde Arsenal'de forma giyen Aaron Ramsey'in saç stilinden ilham aldığını aktararak, "Kamp dönüşü saç stilimi değiştireceğimi söylemiştim ve kimse inanmamıştı. İki gün sonra tesislere geldiğimde ise takım arkadaşlarım çok şaşırdılar ve 'Bu yeni transfer mi?' dediler. Ben sadece bir değişiklik yapmak istedim" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar