Bu kez gözyaşlarını sevinçten dökmek istiyor

- Takımının uzatma dakikalarında yediği golle mağlup olmasının ardından tribünde döktüğü gözyaşları yazılı ve görsel basında geniş yer bulan Eskişehirspor'un 14 yaşındaki taraftarı Havva Nur Yavaş, son maçta ligde kalmaları durumunda sevinçten ağlamak istiyor - 7 yaşından bu yana takımının iç sahadaki her maçına giden, babasını kulüpte çalışmaya ikna eden Yavaş, gelecekte Eskişehirspor'un ilk kadın başkanı olmayı hedefliyor - Yavaş: "Medipol Başakşehir maçında yaşadıklarımı hiç hatırlamıyorum. Çok kötü olmuşum. Takımım ligde kalsın bu kez sevinçten ağlarım"

Google Haberlere Abone ol
Bu kez gözyaşlarını sevinçten dökmek istiyor


ESKİŞEHİR (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Eskişehir'de oynanan Eskişehirspor-Medipol Başakşehir maçının uzatma dakikalarında konuk takımın attığı golle sahadan 2-1 galip ayrılmasının ardından tribünde döktüğü gözyaşları yazılı ve görsel basında geniş yer bulan ev sahibi ekibin 14 yaşındaki taraftarı Havva Nur Yavaş, bu kez sevinçten ağlamak istiyor.

Dr. Mustafa Çamkoru 7. sınıf öğrencisi Havva Nur Yavaş, duygusal anları yaşadığı Atatürk Stadı'nda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşından beri iyi bir Eskişehirspor taraftarı olduğunu, takımının iç sahadaki hiçbir maçını kaçırmadığını söyledi.

Eskişehirspor'un kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Yavaş, "7 yaşındaydım. Bir pazar günü babam ile birlikte stadın yakınından geçerken o atmosferi gördüm. Babamı stadyuma girmemiz için zorladım. Babam beni kırmadı ve maça girdik. O günden sonra da çok iyi bir Eskişehirsporlu oldum. Her maça geliyorum." dedi.

Yavaş, son olarak geçen hafta geldiği Eskişehirspor-Medipol Başakşehir maçının ardından aldıkları mağlubiyet nedeniyle ağladığını belirterek, ağlamasının yazılı ve görsel medyada yer aldığını anlattı.

Söz konusu maçta, ligde sıkıntılı günler yaşayan takımına destek vermek için kapalı tribündeki yerini aldığını aktaran Yavaş, şöyle konuştu:

"Kesinlikle galip gelmemiz gereken bir maçtı. Galip gelsek belki ligde kalacaktık. Ayrıca stadımızdaki son maç olması nedeniyle de biraz duygu yüklüydüm. Maç 1-1 berabere devam ederken uzatma dakikalarında Medipol Başakşehir takımı bir gol buldu. Bağırmaya ve ağlamaya başlamışım. Yayıncı kuruluş ve gazeteciler de beni böyle görüntülemiş. Medipol Başakşehir maçında yaşadıklarımı hiç hatırlamıyorum. Çok kötü olmuşum. Takımım ligde kalsın bu kez sevinçten ağlarım."

Yavaş, görüntülerinin televizyonda ve sosyal medyada yayımlanmasının ardından çok sayıdaki farklı takım taraftarlarından olumlu tepkiler aldığını, bunun da kendisini sevindirdiğini söyledi.

Takımının ligden düşmeyeceğine inandığını da belirten Yavaş, "Yüzde 1 bile şansımız olsa ben Eskişehirspor'un küme düşmeyeceğine inanıyorum. Takımımın perşembe günü Ankara'da oynayacağı Gençlerbirliği maçına da gideceğim. Desteğimi orada da sürdüreceğim." ifadelerini kullandı.


- Babasını kulüpte çalışmaya zorlamış


Yavaş, daha önce kentte bir restoranda börek ustalığı yapan babası Ali Yavaş'ın 1,5 yıldır Eskişehirspor'da şoför olarak çalıştığını belirterek, bunun da kendisinin zorlamasıyla olduğunu anlattı.

Babasının daha önceki işyerinde çalışırken kendisiyle birlikte maçlara gidemediğini anlatan Yavaş, "Babama sürekli 'oradan ayrıl ve kulüpte çalış. Hem maçlara birlikte gideriz, hem de ben tesislere girerim ve futbolculara daha yakın olurum' diyordum. Babam da beni kırmadı ve oradan ayrılıp bir şekilde kulüpte çalışmaya başladı. Böylelikle daha çok Eskişehirspor'un içinde olmaya başladım." dedi.


-Hedefinde kulübün ilk kadın başkanı olmak var


Yavaş, hayatının bir parçası haline gelen Eskişehirspor ile ilgili gelecekte de hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Siyah-kırmızılı kulüpte bir ilki gerçekleştirmek istediğini dile getiren Yavaş, "Okulda başarılı bir öğrenciyim. İlk hedefim iyi bir mimar olmak. Daha sonraki hedefim biraz daha büyük. İleride Eskişehirspor'un ilk kadın başkanı olmak ve bu kente şampiyonluk yaşatmak istiyorum. Ben daha önce şampiyonluk görmedim. Çok merak ediyorum o duyguyu. Hem kendim yaşamak hem de bu kente bu sevinci yaşatmak arzusundayım." diye konuştu.


Yorumlar