Bu kez “demokrasi şehitleri“ için rekor deneyecek

Değişken ağırlıklı paletsiz dalışta 90 metreye inerek kendine ait dünya rekorunu kıran milli sporcu Derya Can Göçen, 29 Ekim'de yapacağı dünya rekoru denemesini, 15 Temmuz demokrasi şehitlerine adayacak

Google Haberlere Abone ol
Bu kez “demokrasi şehitleri“ için rekor deneyecek


Değişken ağırlıklı paletsiz dalışta 90 metreye inerek kendine ait dünya rekorunu kıran milli sporcu Derya Can Göçen, 29 Ekim'de yapacağı dünya rekoru denemesini 15 Temmuz demokrasi şehitlerine adayacağını bildirdi.

Sahil Güvenlik Timi'nde görev yapan askeri personel eşi ile Karaburun ve Çeşme'de dalış çalışmaları yapan Göçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En son 2014 senesinde 90 metreye tek nefesle dalıp dünya rekoru kırmıştım. Ardından bir bebeğim oldu. Şu an 9 aylık. Dokuz aydır yeni bir rekor için çalışmalarımız hızla devam ediyor." dedi.

Ekibiyle yeni rekor tarihini 29 Ekim olarak belirlediklerini aktaran Göçen, "Sebebi, terör nedeniyle şehit olan asker ve polislerimize ithaf etmekti. 15 Temmuz darbe girişiminde de ölen demokrasi şehitlerimiz oldu, onlara da adamaya karar verdik. Bizim için anlam yüklü olduğundan çalışmalarımızı daha da hızlandırdık." diye konuştu.
Derya Can Göçen, rekor kırabilirse, tüm dünyaya demokrasi mesajı da vererek Türkiye'nin sesini duyurmak istediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz ülke olarak her etnik gruptan insanlar olarak, Türkü, Kürdü, Çerkeziyle kenetlendik ve hepimiz bir olduk. Bu açıdan bu rekor denemesini de demokrasi şehitlerimize, terörde hayatını kaybetmiş polis ve askerlerimize adamak istedim. Tüm dünyaya güzel bir mesaj olacağını düşünüyorum. Kırdığımız rekorlar dünya basınında çok fazla yer alıyor, tüm dünyada tanınıyoruz. Bu açıdan da ülkemiz adına güzel bir mesaj olacak."

Eşinin askeri personel olması nedeniyle son süreçte izinlerinin iptal olduğunu ve antrenmanlara ara verdiklerini aktaran Göçen, "Bunun için izin almaya çalışıyoruz. İzmir valimiz de destek veriyor. İzinlerimizi aldıktan sonra Kaş'a gidip antrenman yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Göçen, Türkiye'nin adını yıllardır tüm dünyaya hem milli forma ile hem de kırdığı 3 dünya rekoru ile duyurduğuna işaret ederek "Ekim ayında Kaş'ta yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da demokrasi ülkesi olan memleketimi onurla temsil edeceğim." şeklinde konuştu.

Rekortmen, öğretmen, iki çocuk annesi

Biri 5,5 yaşında, diğeri 9 aylık iki çocuk annesi ve lisede beden eğitimi dersi veren bir öğretmen olarak başarı dolu olduğu kadar hareketli ve yoğun tempolu bir hayatın zorluklarıyla baş etmeye çalıştığını dile getiren Derya Can Göçen, şunları anlattı:
"Aslında çocuklarım olmadan öncesi ve sonrasını düşünüyorum. Çocuklarım olmadan önce sıkıcı bir hayatım olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlarla hayatım daha renkli. Dokuz aylık kızımla antrenman yapıyorum. Oğlum da spora çok yatkın ve istekli. Sahilde koşarken o da eşlik ediyor. Onlar bana engel değil, destek oluyorlar. Onlarla beraber yaptığım spor daha zevkli. Sevgileri ve yanımda olmaları beni daha çok motive ediyor. Hatta arkadaşlarım, 'sırt çantası gibi yanında taşıyorsun çocuklarını.' diyorlar. Çocuklarımı bırakmayı sevmiyorum. Yanımdalarsa, daha motiveli şekilde çalışıyorum."
Oğlunu milli takım kamplarına çok götürdüğünü anlatan rekortmen sporcu, "Dünya rekoru denememde de teknede yanımdaydı. Onlarla birlikte olmak bana mutluluk veriyor, engel gibi görmüyorum. Örnek anne olarak gösterilmek beni motive ediyor. Bütün annelere de bir sisteme oturtunca her şeye vakit ayırabilecekleri tavsiyesinde bulunuyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Yorumlar