"Bronz madalyayı rüyamda gördüm"

- Rio 2016'da bronz madalya kazanan milli güreşçi Soner Demirtaş: "Branş olarak olimpiyatı çok üst düzeyde kapatıyoruz. Hem bireysel hem de takım olarak bu mutluluk verici" - "Bu madalyayı 79 milyona armağan etmek istiyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu zor günlerde ülkemizi, vatandaşlarımızı bir nebze de olsa mutlu etmişizdir" - "Bir yükseliş yakaladık. İnşallah bu çıkış artarak devam eder. Serbest stilde bu kadro, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da aday"

Google Haberlere Abone ol
"Bronz madalyayı rüyamda gördüm"


RIO DE JANEIRO (AA) - SALİH BARIŞ KUYUCU - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler serbest stil 74 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Soner Demirtaş, elde ettiği başarıyı 7 yıl önce rüyasında gördüğünü söyledi.

Soner Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatta madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hala çok heyecanlıyım. Büyük mutluluk yaşıyorum. Madalya almanın önemini Türkiye'ye döndüğümüzde daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum." dedi.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda güreşte kazanılan madalyalara dikkati çeken milli sporcu, "Branş olarak olimpiyatı çok üst düzeyde kapattık. Hem bireysel hem de takım olarak bu mutluluk verici." diye konuştu.

Kariyerinde 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olduğunu anımsatan Soner, "Olimpiyatlarda bronz madalya kazandığımı o dönem rüyamda gördüm. Uyandığımda her şey gerçekmiş gibi mutluydum, yüzüm gülüyordu. O zaman, 'inşallah bu gerçek olur' diye dua ettim. Aradan 7 yıl geçti. Rabbimin bu günleri nasip edeceği demek ki o zamandan belliymiş." ifadelerini kullandı.


- "Madalyayı 79 milyona armağan ediyorum"


Soner, kazandığı bronz madalyayı Türk halkına armağan etti.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden 25 yaşındaki güreşçi, "Bu madalyayı 79 milyona armağan etmek istiyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimiz, gazilerimiz var. İnşallah bu zor günlerde ülkemizi, vatandaşlarımızı bir nebze de olsa mutlu etmişizdir." şeklinde konuştu:

Güreşte kazanılan madalyaların, Türkiye'nin bu branşta eski gücüne kavuştuğunun sinyalleri olup olmadığı sorusu üzerine Soner Demirtaş, şöyle konuştu:

"2008 Pekin'de tek şampiyon çıkmıştı. O da güreş branşındaydı. 2012 Londra'da güreşten tek madalya geldi. Bu yıl ise 5 madalyamız var. Bir yükseliş yakaladık. İnşallah bu çıkış artarak devam eder. Serbest stilde takım olarak genç bir kadromuz var. Bu kadro 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da aday. Çalışmalarımızı artırarak sürdürürsek olimpiyatlarda ve diğer şampiyonalarda daha başarılı olacağımızı düşünüyorum."

Yorumlar