Bronz madalyalı judocu Eskişehir'de

- 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kadınlar 70 kiloda bronz madalya kazanan görme engelli Taşbağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aksoy ile bir araya geldi - Judocu Taşbağ: "Önemli olan madalya değil, orada Türk bayrağının göndere çekilmesiydi"

Google Haberlere Abone ol
Bronz madalyalı judocu Eskişehir'de

ESKİŞEHİR (AA) - 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kadınlar 70 kiloda bronz madalya kazanan görme engelli Mesme Taşbağ, "Ülkemize madalya getirdiğim için mutluyum. Asıl önemli olan madalya değil, orada Türk bayrağının göndere çekilmesiydi." dedi

Eskişehir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden Taşbağ, burada yaptığı konuşmada, aylarca kamp yaptıklarını ve paralimpik oyunlarına hazırlandıklarını söyledi.

Altın madalya hedefiyle oyunlara katıldığını anlatan Taşbağ, "Müsabaka öncesi sakatlık yaşadığım için kötü bir maç yaptım. Ülkemize madalya getirdiğim için mutluyum. Asıl önemli olan madalya değil, orada Türk bayrağının göndere çekilmesiydi. Ülkemizin yaşadığı zor günlerde ülkeme sevinç yaşattım. Açılış töreninde Türk bayrağını taşıma görevinin bana verilmesi de ayrı bir gurur oldu." diye konuştu.

Aksoy ise Taşbağ'ın daha önce dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceler elde ettiğini anımsattı.

Olimpiyatların dünya için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Aksoy, "Sporcumuzun oraya katılması bizim için önemliydi. Orada ülkemizin bayrağını taşıması bize ayrı bir onur verdi. Bronz madalya kazanmasına çok sevindik. Oraya katılmak kolay değil, bunun madalya ile taçlandırılması daha da güzel. Başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aksoy, judocu Taşbağ'a cumhuriyet altını hediye etti.



Yorumlar