Brezilya'nın unutulmaz ismi Cafu, kupanın Brezilya'da kalacağını iddia etti

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala, bu kupayı en fazla kazanan ve 2014'e ev sahipliği yapacak Brezilya'nın unutulmaz ismi Cafu, kupanın Brezilya'da kalacağını söyledi.Cafu, Sao Paulo metropol Alphaville'deki...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'nın unutulmaz ismi Cafu, kupanın Brezilya'da kalacağını iddia etti

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala, bu kupayı en fazla kazanan ve 2014'e ev sahipliği yapacak Brezilya'nın unutulmaz ismi Cafu, kupanın Brezilya'da kalacağını söyledi.

Cafu, Sao Paulo metropol Alphaville'deki evinde yaptığı açıklamada, Brezilya halkının bu yıl kupaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kazanılacak bu şampiyonluk Brezilya halkına neşe getirecektir." dedi.

Milli Takım ile iki kez Dünya Kupası şampiyonu olan Brezilya'nın milli futbol takımının eski kaptanı Cafu, "FIFA 2014'ün ev sahibi olduğumuz için beklentiler de büyük. Biz Brezilya takımı olarak gerçekten her zaman en iyiyi yapmak için çalışırız. Brezilya için bu kupa gerçekten büyük ihtiyaç. Brezilya halkının, moral bulması ve neşelenmesi için kupayı kazanmamız gerek. Kazanılacak kupanın Brezilya'ya umut ve neşe getireceğini ümit ediyoruz." dedi.

İki kez Dünya Kupası şampiyonu olmuş bir futbolcu apoletini taşıdığını da belirten Cafu, "Brezilya kendi evinde oynayacak. Bunun da baskısını üzerinde hissedecek. 1950 yılında Brezilya'da oynadığı final maçında Brezilya kazanamamış, Uruguay'a kupayı kaptırmıştı. Çünkü ev sahibi olarak üzerinde büyük baskı vardı. Ama bu kez üzerinde yine baskı hissedecek olmasına rağmen oynamak için sahaya çıktığında bu baskıyı bir kenara bırakıp en iyi mücadelesini verecek diye düşünüyorum." diye konuştu.

Brezilya'nın elinde çok önemli isimler olduğunu da belirten Cafu, en büyük silahlarının ise Neymar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugün, kadromuzda olan Neymar bizim en büyük yıldızımız. Takımın en büyük referansı ve bizim takımın en iyi oyuncusu. O takımdaki varlığı ile bir fark yaratabilir. Fakat herşeye rağmen takım arkadaşlarının yardımına ihtiyacı olacak. Neymar kendi yetenekleriyle tek başına Brezilya'ya Dünya Kupası'nı kazandıramaz."

Cafu, FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala ülkede yaşanan olaylar ve dünya kupasını protestolarıyla ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"Söyle bana, dünyada hangi ülkede bugün protestolar yok? Bütün Brezilya'da protestolar demokratik bir şekilde yapılıyor ve bizim ülkemiz için iyi olduğunu düşünüyorum. Brezilya halkı bir şey için mücadele ediyor. Bir savaşta değiliz ve bu imkansız. Fakat diğer ülkelerde de protestolar var. Ben süren bu protestolarla bir hedefe ulaşılmak istendiğini söylüyorum. Protestoların meşru ve demokratik olduğunu düşünüyorum. Hayır bir vandalizm değil, bir protesto yaşanıyor."

Brezilya'nın harika bir ülke olduğunu da belirten eski kaptan Cafu, "Biz harika bir ülkeyiz ve ülkemizi ziyaret edecek herkesin üzerinde büyük bir etki yapmak ve sonrasında da bizim sorunlarımıza dikkat çekmek istiyoruz. Brezilyalı insanlar, siyaset ve sorunları ile başa çıkmak çalışıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar