Brezilyalı Taraftarlar Galibiyetten Memnun

2014 Dünya Kupası açılış maçında ev sahibi Brezilya rakibi Hırvatistan’ı 3-1 mağlup ederken taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Brezilyalı Taraftarlar Galibiyetten Memnun

Dünya Kupası açılış maçında Hırvatistan’ı 3-1 mağlup eden Brezilya milli takımının taraftarları gece boyunca aldıkları ilk galibiyeti kutladılar.

Rio’da Copacabana plajına kurulan ‘FIFA fun fest’ alanına akın eden onbinlerce taraftar sevinç gösterisinde bulundu. Maç sonrası taraftalar birbirine sarılıp zafer kutlaması yaparken duygusal anlar yaşayıp gözyaşlarını tutayamayanlar da oldu. Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte ülke genelinde havai fişekler fırlatıldı, sirenler çalındı ve taraftarlar sevinç çığlıklarına boğuldu. Evlerin balkonlarından yükselen ıslık seslerine caddelerdeki otomobiller korna çalarak eşlik etti. Ülke geneline yayılan müzik ve dans gösterileri ile birlikte karnaval havası yeniden yaşandı.

Şehir merkezleri ve ünlü caddelere akın eden taraftarlar sloganlar atarak zafer atmosferinin tadını çıkardı. Karşılaşmayı tribünlerden izleyen Devlet Başkanı Rousseff'in de maçın son düdüğünden sonra zafer işareti yapması dikkatlerden kaçmadı.

BREZİLYA’DA KUTLAMA VE PROTESTOLAR İÇİÇE

Ülkede gösteri yürüyüşleri de devam ediyor. Polis güçleri, kalabalık gruplar halinde sokakta yürüyen ve kupayı eleştiren göstericileri, özellikle kutlamaların merkezi sayılan Copacabana plajından uzak tutmaya çalışıyor. Medya ise ikiye bölünmüş durumda. Bir yandan kutlama görüntüleri servis edilirken diğer yandan gösteri gruplarının eylemleri ekrana getiriliyor. Ancak ülkedeki atmosferin geneline bakınca protestocuların azınlıkta kaldığı ve coşku havasının daha baskın olduğu görülüyor.

Yorumlar