Böyle saldırı görülmedi!

Avrupa Ligi'ndeki Feyenoord - Roma maçında eşi benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Böyle saldırı görülmedi!
Avrupa Ligi'ndeki Feyenoord - Roma maçında hanımı bu gibi görülmemiş bir saldırı gerçekleşti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Feyenoord ile AS Roma arasında oynanan rövanş maçı kocaman vakalara sahne oldu. İtalya'daki ilk yarışmada da vakalar çıkmış, oldukça çok taraftar gözaltına alınmıştı. Hollanda'daki rövanşta ise hanımı bu gibi görülmemiş rasist bir saldırı yapıldı. De Kuip Stadı'nı dolduran Rotterdam temsilcisinin taraftarların hedefinde, Roma'nın yıldız futbolcusu Gervinho vardı. Taraftarlar, Fildişi Sahilli oyuncuyu misyon alıp, yeşil sahaya dev boyutlarda plastik şişme muz attı.



Maça fasıla verildi

Öte yandan huzursuzluğun hakim bulunduğu statta sahaya oldukça çok yabancı maddenin atılması sonrası hakem Clement Turpin, maçı durdurdu ve içeri girdi. UEFA'daki yetkililerle bir görüşme gerçekleştiren Fransız hakem, takribî 10 dakikanın arkasından tarafları tekrar sahaya çağırma etti. Kritik yarışma 54. dakikadan itibaren devam etti.

Çakır’ın maçında Zenit güldü: 3-0

Şampiyonlar Ligi’nde grubunda üçüncü bulunan ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam etme şansını ele geçiren Rus ekibi Zenit, ilk maçta deplasmanda 1-0 yenik ettiği Hollanda’dan PSV Eindhoven takımını taraftarı önünde de kazandı: 3-0. Başarılı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın yönettiği mücadelede rakibine karşı bilhassa ilk yarıda tesirli bir futbol sergileyen Zenit, 29. dakikada Danny’nin pasında Rondon’un golüyle öne geçti: 1-0. PSV, beraberliği sağlamak için bastırsa da, 48. dakikada Hulk, farkı 2’ye çıkaran golü atmayı başardı. Bu golden sonra misafir takım daha çok risk aldı ve savunma ağırlıklı oynayan Zenit, 67’de de ilk gole imzasını atan Rondon’un golüyle maça yeri koydu: 3-0. Başarılı bir maç yöneten Çakır ise 90 dakika boyunca Zenit’te 1, PSV’ye de 3 sarı kart çıkardı.

Mancini’li İnter turladı: 1-0

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Roberto Mancini’nin ekibi İnter, İskoçya’da 3-3 berabere kaldığı Celtic’i soluk kesen mücadelede tek golle geçerek, rakibini Avrupa Ligi’nin dışına itti. Çekişmeli geçen karşılaşmada İtalyan ekibine galibiyeti getiren golü, 88. dakikada Fredy Guarin filelere yolladı. Hakemimiz Hüseyin Göçek’in düdük çaldığı mücadelede bir başka İtalyan mümessili Fiorentina, Beşiktaş’ın bulunduğu gruptan bir üst tura çıkan Tottenham’ı, 1-1’in rövanşında 2-0 kazandı. Mor Menekşeler’e taraftarı önünde zaferi getiren golleri, Mario Gomez ve Mohamed Salah kaydetti.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar