Boylarından büyük atlarla engelleri aşıyorlar

- Başkent Binicilik Kulübünce düzenlenen yarışmalarda 8-11 yaşlarındaki yeni biniciler, atlarla engelleri aşmaya çalıştı - Yarışlara katılan 8 yaşındaki Ege Çevik: "Benim için bu atlar çok büyük ama zorlanmıyorum, hiç korkmuyorum" - 9 yaşındaki Duru Ersoy: "Atları çok seviyorum. Onlar bana bir dost gibi görünüyor" - Emirhan Toros: "Düşmekten hiç korkmuyorum ve biniciliğe devam edeceğim"

Google Haberlere Abone ol
Boylarından büyük atlarla engelleri aşıyorlar


ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Ankara'da Türkiye Binicilik Federasyonu ve Başkent Binicilik Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Engel Atlama Unvan Yarışları'na katılan 8-11 yaşlarındaki yeni biniciler, teşvik yarışmalarında atlarıyla parkurdaki zorlu hedefleri aşmaya çalıştı.

Gölbaşı'ndaki Başkent Binicilik Kulübünde yarış heyecanı yaşayan biniciler arasında 8 yaşındaki Ege Çevik, 9 yaşındaki Duru Ersoy ile 11 yaşındaki Emirhan Toros da yer aldı.

"Ares" isimli atıyla engelleri atlayıp birincilik elde eden Ege, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biniciliği çok sevdiğini ve ileride başarılar kazanarak olimpiyatlarda yarışmak istediğini anlattı.

Biniciliğe olan ilgisinin atları çok sevmesiyle başladığını belirten Ege, "Benim için bu atlar çok büyük ama zorlanmıyorum, hiç korkmuyorum. Olimpiyatlarda yarışacak başarılı bir binici olma hayalimi gerçekleştirmek için çok çalışıyorum." dedi.

Ege'nin annesi Aslı Çevik ise çocuğunun biniciliğe ilgisini gördüklerinde kayıtsız kalmadıklarını ve onu desteklediklerini anlattı. Ege'nin 6,5 yaşında ilk kez binicilikle tanıştığını vurgulayan anne Çevik, "Bir sporla ilgilenirken onun mutluluğunu görmek bizi de çok mutlu ediyor. Aynı tutkuyla devam etmesini çok isterim. Ege haftanın 4-5 günü sporla ilgileniyor. Bunun ona katkısı eminim çok büyük olacak." diye konuştu.


- Duru Ersoy: "Atları çok seviyorum"


Yarışlarda mücadele eden 9 yaşındaki Duru Ersoy da ileride başarılı bir binici olarak antrenörlük yapmak istediğini anlattı.

"Adore" isimli atıyla yarışlara katılan Duru, 6 yaşında başladığı biniciliği sevdiğini ve atlara binmekten korkmadığını belirterek, "Atları çok seviyorum. Onlar bana bir dost gibi görünüyor." dedi.

Küçük binici, sık sık antrenman yaparak, atlarla bir arada olduğunu ve kazandığı tecrübenin iyi bir binici olmasında katkı sağlayacağını dile getirdi.


- Baba ve oğlunun ortak tutkusu binicilik


Parkurda engelleri atlama deneyimi yaşayan 11 yaşındaki Emirhan Toros ise çok çalışıp, zor antrenmanlar yaparak başarılı bir binici olmayı hedeflediğini vurguladı.

"Salsa De La Barre" adlı atıyla mücadele eden Emirhan Toros, "Boyumdan büyük atlara cesurca biniyorum. Düşmekten hiç korkmuyorum ve biniciliğe devam edeceğim." diye konuştu.

Emirhan'ın babası Mehmet Toros da biniciliğin özellikle gelişme çağındaki çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine büyük katkısı olduğunu belirterek, Emirhan'ın biniciliğe ilgisini sevinerek karşıladıklarını ve onu desteklediklerini anlattı.

Türkiye Binicilik Federasyonunda 16 yıldır engel atlama hakemliği, bir dönem de yönetim kurulu üyeliği yapan Mehmet Toros, kendisindeki binicilik tutkusunun Emirhan'da da olduğunu kaydetti.

Baba Toros, Emirhan'ın biniciliği çok sevdiğini belirterek, "Emirhan'a spor bilincini aşılamak istedik. Birçok branşla ilgileniyor ama biniciliğe olan ilgisi bambaşka. Biniciliği çok seviyor ve 'asla bırakmayacağım' diyor. Bu spor onda da bir tutku haline gelmiş." diye konuştu.


Yorumlar