Bosna Hersek'in turnuvaya veda etmesi dünya basınında

Brazilya’da düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası’ndan elenerek evine dönen Bosna Hersek milli Takımı, dünya medyasında geniş yer aldı. İngiliz 'The Telegraph' dergisi Bosna Hersek kadar kaliteli bir milli takımın eve dönmesinin çok üzücü...

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek'in turnuvaya veda etmesi dünya basınında

Brazilya’da düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası’ndan elenerek evine dönen Bosna Hersek milli Takımı, dünya medyasında geniş yer aldı.

İngiliz 'The Telegraph' dergisi Bosna Hersek kadar kaliteli bir milli takımın eve dönmesinin çok üzücü olduğunu yazdı. The Telegraph, "Zayıf İran’a karşı Bosna Milli Takımı yüksek seviyeli çok saldırgan bir ortaya koydu. Bu kadar kaliteli takımın F grubunu geçmesi için daha çok şansı olmaması çok üzücü.” şeklinde yazdı. Ayrıca The Telegraph, İran’ın tüm kalbiyle oynadığını, ama çok daha kaliteli olan Bosna'ya karşı bir şeyi yapamadığını hatırlattı.

Amerikan The New York Times dergisi de Bosna'nın Nijerya'ya karşı olan maçında Edin Dzeko'nun golünü haksız bir şekilde iptal edildiğini iddia etti. Öte yandan Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Safet Suşiç, İran’ı 3-1 yendikleri karşılaşma sonrası tüm oyuncularını tebrik etti. Suşiç, "Biz ilk defa Dünya Kupası’nda oynuyoruz. Birinci maçımızı güzel oynadık, sonuç da doğruydu. İkinci maçımızda ise bazı hakem hataları oldu ve moralimizi bozdu. Oyuncularımız piskolojik baskıya dayanamadı. Oyuncularımı ve taraftarları tebrik ediyorum. İkinci maçımızda daha iyi bir oyun ortaya koysaydık büyük ihtimalle gruptan çıkardık. Şu anda Euro 2016'ya odaklanmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

İran Teknik Direktörü Carlos Queiroz ise Bosna Milli Takımı’nı tebrik etti ve Bosna'nın F grubunun en iyi takım olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar