Bölükbaşı: Hayalim her sene şampiyonluk

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, son yıllarda Bursaspor'un çok zaman kaybettiğini söyledi. Bursaspor'un gelirlerinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Bölükbaşı, "İnşallah bunu becerebilirsek, benim hayalim her sene şampiyon olmak."...

Google Haberlere Abone ol
Bölükbaşı: Hayalim her sene şampiyonluk

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, son yıllarda Bursaspor'un çok zaman kaybettiğini söyledi. Bursaspor'un gelirlerinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Bölükbaşı, "İnşallah bunu becerebilirsek, benim hayalim her sene şampiyon olmak." dedi.

Yeşil-beyazlı kulübün resim yayın organı Bursaspor Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Bölükbaşı, Bursa'nın Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olduğunu ancak birlik ve beraberlik yaşanmadığını kaydetti.

Sanayinin çok büyük olmasına karşın Bursaspor'a katkısının bulunmadığını vurgulayan Bölükbaşı, "Bursaspor'un gelirleri yok. Bunlar zamanında hep yönetimlerden kaynaklanmış. İnşallah bunu becerebilirsek, benim hayalim her sene şampiyon olmak. Bursaspor bir tane. 2 ve 3'lük beni ilgilendirmiyor. Barcelona, Real Madrid nasılsa Türkiye'de Bursaspor öyle olmalı. Bunu yapabiliriz." diye konuştu.

"BU KOLTUĞU ÇOK UZUN İŞGAL ETMEK İSTEMİYORUM"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın semt takımı olduğunu ifade eden Bölükbaşı, şunları dile getirdi:

"Geçen bir gazeteci aradı ve '3 büyük' diyor. Ne 3 büyüğü kardeşim, 3 tane hatta 5 tane İstanbul takımı var. Niye 3 büyük diyorsunuz, Bursa'yı niçin saymıyorsunuz dedim. Bursa'dan korkuyorlar aslında. Mesela transfer yapmak istiyoruz vermiyorlar. Stat yapılıyor ve marka değerimiz artacak. 1 veya 2'nci kim olur bilemem ama ben bu durumu istiyorum.

Avrupa'ya da her sene katılıp orada kendimize yer etmek istiyoruz. Bu çok zor değil. Yeter ki şehir istesin, bütünleşsin. Burada devam edersem, çok uzun da bu koltuğu meşgul etmek istemiyorum. Benim hedefim her sene şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak. Şampiyonluk fotoğrafındaki tablo her zaman oldu, yeter ki isteyelim. Bunu yapabilecek kudreti Bursa'nın var."

"ŞAMPİYONLUK VAAT ETMEDİM"

Bursaspor'un zaman kaybettiğinin altını çizen Bölükbaşı, "Bu sene şampiyonluk vaat etmedim. Ben Bursaspor'un durumunu düzeltmeye geldim. Bursa çok enteresan bir şehir, iş yapacak adamı barındırmıyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Ben daha öncede söyledim küfür olayının kalkması lazım. Ceza olaylarının kalkması lazım. Kulüp başkanları ve federasyonla çok iyi ilişkilerim var. Ama biriyle konuşmaya gelmiyor. Hemen 'federasyondan para dileniyor. Onla, bunla konuştu' diye yazmaya başlıyorlar. Şenol Güneş'in imza töreninde 1+10 dedim. Tabi ki mecazi anlamda dedim. Ama başarılı olsun, Ferguson olsun. Bizim istikrara ihtiyacımız var. 3 tane önemli nokta var. Birincisi iletişim, ikincisi tahammül, üçüncüsü sabır. Rahmetli başkanımızın en çok vurguladığı şey sabırdı. Bursaspor gibi büyük bir camiada başkanlık zordur. Hep göz önündesin."

"KENDİME KÜFÜR ETTİRMEK İÇİN GELMİYORUM"

"Taraftarların takıma küsmemesi lazım. Biz taraftarlarla çok maç kazandık. Protesto her zaman olur ama her şeyin yeri ve durumu var. Ama küfür olmaz." diyen Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanın üzerine yürümek, her maç yönetime küfür etmek tasvip edilecek şeyler değil. Ben buraya kendime küfür ettirmek için gelmiyorum. Hepimiz paramızı, zamanımızı veriyoruz. Ben buranın başındayım ve kimse benden daha çok başarılı olmayı isteyemez. Böyle yaparsak kulübe başkan ve yönetici bulamayız. Bayanlarla oynanan maçta ceza aldık."

"BİZE 3 AY ÖMÜR BİÇMİŞLER"

Bazılarının eski huylarından vazgeçmediğini belirten Bölükbaşı, "Bize yönetim olarak 3 ay ömür biçmişler. Bunları aynı insanlar yapıyor. Benim için önemli değil, elinden gelenleri ardına koymasınlar. Sezon sonuna kadar bu işi götüreceğiz ve sonunda tabelaya bakarım, iyi değilsem zaten kimsenin bir şey söylemesine gerek yok." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar