Bölgeler Turnuvası'nda 2683 futbolcu sahaya çıktı

TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü bünyesinde, Milli Takım'a yükselme potansiyeli olan alternatif oyuncuları bulmak ve geliştirmek hedefleriyle uygulamaya başlatılan "Bölgeler Karması ve Yetenek Gelişim Programı" kapsamında, nihai kadroların oluşması amacıy.

Google Haberlere Abone ol
Bölgeler Turnuvası'nda 2683 futbolcu sahaya çıktı

TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü bünyesinde, Milli Takım'a yükselme potansiyeli olan alternatif oyuncuları bulmak ve geliştirmek hedefleriyle uygulamaya başlatılan "Bölgeler Karması ve Yetenek Gelişim Programı" kapsamında, nihai kadroların oluşması amacıyla düzenlenen Bölgeler Turnuvası tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların sömestr tatilinde olduğu 24 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonda 1729'u amatör kulüplerden, 962'si profesyonel kulüplerden olmak üzere 1998, 1999 ve 2000 doğumlu toplam 2683 futbolcu sahaya çıktı.

Turnuvada 38 TFF bölge antrenörü ve projede çalışan 42 kent antrenörü görev aldı. Trakya etabı ileri bir tarihte gerçekleştirilecek olan Bölgeler Turnuvası organizasyonunun ardından, bölgelerde her yaş grubu için karmalar belirlendi. Bu karmalara seçilen oyuncular haftada iki gün eğitim alacak. Daha sonra ise tüm bölge karmaları içinden tekrar seçme yapılacak ve her yaş grubu için birer karma oluşturulacak.
CİHAN

Yorumlar