Boksda 2. Grup Müsabakaları

Türkiye Boks Şampiyonası 2. Grup müsabakaları, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Boksda 2. Grup Müsabakaları
Sonhaberler / Haber Merkezi

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara, 31 ilden toplam 115 sporcu katılıyor. Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda sporcular, büyük erkekler kategorisinde dereceye girebilmek için mücadele ediyor.

Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu İsmail Nazlı,  yaptığı açıklamada, bu yıl boks açısından çok geçtiğini söyledi. Nazlı, yakın zamanda Ordu'da yıldız ve genç bayanlar Avrupa Şampiyonası gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Şampiyonada 6 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 17 madalya kazandık. Faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

Nazlı, 1. grup müsabakalarını Çanakkale'de yaptıklarını hatırlatarak, "Şu anda 2. grup maçlarını yapıyoruz. Buradan Malatya'ya geçip 3. grup müsabakalarını yapacağız. Daha sonra ilk dörde giren sporcular, 19-26 Aralık'ta Bursa'da yapılacak 15 Temmuz Şehitleri Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda mücadele edecek. Ayrıca bu sporcular ileride dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek." diye konuştu.

Federasyon olarak Türkiye Boks Ligi'ni kurmak istediklerini belirten Nazlı, bu projeyle amaçlarının kulüpleri daha özgün bir yapıya kavuşturmak ve sporcuların kondisyonlarını artırmak olduğunu vurguladı.

Müsabakalar 19 Kasım Cumartesi günü sona erecek.

Yorumlar