Boccede dünya üçüncülüğü

- Dünya Kadınlar Bocce Volo Şampiyonası'nda mili sporcular Necla Şahin ve İnci Ece Öztürk, çiftler röle disiplininde bronz madalya elde etti

Google Haberlere Abone ol
Boccede dünya üçüncülüğü

ANKARA (AA) - Dünya Kadınlar Bocce Volo Şampiyonası'nda Necla Şahin-İnci Ece Öztürk çifti, röle disiplininde bronz madalya kazandı.

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonundan (TBBDF) yapılan açıklamaya göre, Fas'ın Kazablanka kentinde gerçekleştirilen şampiyonaya, 19 ülkeden yaklaşık 90 sporcu katıldı.

Müsabakalar, çiftlerde geleneksel ve röle, teklerde ise basamak, altın nokta ve kombine oyunları olmak üzere 5 farklı kategoride yapıldı.

A Milli Takım, şampiyonada yarıştığı 4 disiplinde çeyrek finale yükselmeyi başarırken, çiftler röle kategorisinde Necla Şahin-İnci Ece Öztürk ikilisiyle bronz madalya elde etti.

Şampiyonayı değerlendiren TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan, "Dünya üçüncülüğü ile büyük moral bulduk. Boccede dünya ülkesiyiz ve her zaman kürsüde yer buluyoruz. Burada kazandığımız başarıya sevindiğimiz kadar, kaybettiklerimize de üzülüyoruz. Özellikle üç disiplinde madalya adeta avucumuzun içinden kayıp gitti" ifadelerini kullandı.

Yorumlar