Boateng'in EURO 2016'daki terör korkusu

- Bayern Münihli Alman futbolcu Boateng: "Ailem ve çocuklarım stada (Stade de France) gelmeyecek. Bana göre risk çok büyük"

Google Haberlere Abone ol
Boateng'in EURO 2016'daki terör korkusu

BERLİN (AA) - Almanya Milli Takımı oyuncusu Jerome Boateng, Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2016) Polonya ile yapacakları grup maçının oynanacağı Stade de France'a güvenlik nedeniyle ailesini götürmeyeceğini söyledi.

Alman Sportbild dergisine konuşan Boateng, "Polonya ile Stade de France’ta karşılaşacaksınız. Geçen yılın sonunda Paris’te meydana gelen terör saldırılarını yaşadığınız yere ilk kez dönüyorsunuz. Güvenlik konusu takımda ne kadar gündemde?" sorusuna, bunun şimdilik çok fazla gündemde olmadığını ancak oyuncuların, bu konudaki sorularını sormaları için ilgili yetkililerle bir araya gelineceğini düşündüğünü ifade etti.

Herkesin bu konuda nasıl davranacağına kendisinin karar vermesi gerektiğini belirten Gana asıllı savunma oyuncusu, "Ailem ve çocuklarım stada gelmeyecek. Bana göre risk çok büyük" dedi.

Boateng, EURO 2016'da sadece futbola konsantre olmak istediğini dile getirerek, ailesi statta değilken kendisini daha rahat hissedeceğini belirtti.

Almanya Futbol Federasyonu, milli takımın güvenliğini sağlamak için diğer güvenlik önlemlerinin yanı sıra Federal Kriminal Dairesi ve Almanya Dış İstihbarat Servisi’ne bağlı 13 personeli daha Fransa’ya götürdü.

Almanya ile Fransa’nın 13 Kasım 2015 tarihinde Stade de France’da oynadıkları özel maç sırasında Paris'te terör saldırısı yaşanmış, bir patlama da stadın yakınında meydana gelmişti. Saldırıların ardından Boateng'in de yer aldığı Alman milli futbolcular, güvenlik gerekçesiyle saatlerce statta kalmıştı.

Yorumlar