Bitlis’te Valilik Kupası Kayak Yarışları düzenlendi

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilde Valilik Kupası Kayak Yarışları adı altında Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu Yarışları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te Valilik Kupası Kayak Yarışları düzenlendi

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilde Valilik Kupası Kayak Yarışları adı altında Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu Yarışları yapıldı.

Bitlis – Tatvan arasında bulunan El Aman Kayak Merkezi'nde düzenlenen yarışlarda toplamda 54 sporcu katıldı. Yıldız kızlar, genç erkekler, yıldız erkekler ve minik erkekler olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan yarışlara katılan sporcular dereceye girmek için bir birleriyle kıyasıya yarıştı.

Kayak sporunu geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışlarda sporculardan bazıları hızını alamayıp yere çakılırken, bazıları ise usta kayakçılara taş çıkardı. Yoğun ilginin olduğu yarışlarda yarışçılar hünerleriyle göz doldururken, kayakçıların kıyasıya yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Yapılan yarışlar neticesinde dereye giren sporcular düz ödül töreniyle ödüllendirilecek.

Bitlis’te spora ve sporcuya her zaman önem verdiklerini belirten Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Altun, karın anavatanı Bitlis’in çok güzel bir kayak yarışmasına sahne olduğunu söyledi.

Bitlis’te 7’den 70’e herkesin kayak yapabilmesi için tüm imkanların seferber edildiğine vurgu yapan Müdür Vekili Öztaş, "Bu gün burada çok güzel bir kayak müsabakasını gerçekleştirdik. Yarışmaya katılım oldukça iyi oldu. Bizler de ilimizde herkesin spor yapabilmesi için gerekli alt yapıları yapmaya çalışıyoruz. İlimizde ki kayak pistlerimiz her zaman halkımızın hizmetindedir. Vatandaşlarımız özelikle hafta sonlarında gerek stres atmak gerekse eğlenmek için bu pistlerimize gelebilirler. Ben yarışlara katılan ve yarışlarda derece elde eden tüm sporcularımızı kutluyorum. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada bu tür spor aktivitelerini düzenlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Öztaş, son olarak valilik kupasının alp disiplini yarışlarının ise yarın saat 10.00’da Erhan Onur Güler Kayak Tesisleri'nde 6 kategoride toplam 130 sporcunun katılımıyla düzenleneceğini sözlerine ekledi. Kayak yapmayı çok sevdiğini belirten sporculardan Mehmet Çelik, yarışmada iyi bir performans gösterdiğine inandığını söyledi.

Bu tür yarışlar sayesinde daha kapsamlı yarışlara daha iyi konsantre olduklarını anlatan Çelik, "Yarışlar çok çekişmeli geçti. Çokta güzel oldu. İyi bir derece yaptığıma inanıyorum. İnşallah bu tür yarışlar sayesinde kendimi daha da geliştirir ve farklı yarışlarda daha iyi dereceler elde ederim." diye konuştu.

Sporculardan Musa Kaya ise, yarışlarda iyi bir performans sergileyerek iyi bir derece elde ettiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Valilik kupasının alp disiplini yarışları ise yarın saat 10.00’da Erhan Onur Güler Kayak Tesisleri'nde düzenlenecek. İki gün devam edecek olan yarışların ardından dereceye giren sporculara düzenlenecek ödül töreni ile ödülleri verilecek.
CİHAN

Yorumlar