Bitlisli sporcular Muaythai’de destan yazdı

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 8 – 15 Mart tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda Bitlisli sporcular büyük başarı elde ettiler.

Google Haberlere Abone ol
Bitlisli sporcular Muaythai’de destan yazdı

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 8 – 15 Mart tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda Bitlisli sporcular büyük başarı elde ettiler. Şampiyonaya 7 sporcuyla katılan Bitlis şampiyonadan 2 birincilik ve 5 üçüncülük elde etti. Daha öncesinde yine Antalya’da yapılan Süper Lig Şampiyonası'nda ise Bitlis 2 birincilik elde etmişti.

Bitlis’i gerek ilde gerekse il dışı ve yurtdışındaki şampiyonalarda en iyi şekilde temsil eden ve son Türkiye şampiyonasından da Bitlis’e büyük gurur yaşatan sporculardan Ejder Bilgi ve Mehmet Yalçın Türkiye şampiyonu, İbrahim Güngör, Murat Arslan, Eyüpcan Subaşı, Turgut Dağdağan, Abdullah Emir Tarhan ise Türkiye 3.’sü olma başarısını elde ettiler.

Bitlis’te uzak doğu sporları branşlarında başarılar elde etmeye devam edeceklerini belirten Takım Antrenörü Ömer Uğur, bu senenin henüz başında olunmasına rağmen Bitlis’in Muaythai branşında bir önceki yıldan daha illeri gittiğini söyledi. Elde edilen başarıları disiplinli ve azimli çalışmaya bağlayan Antrenör Ömer Uğur, şöyle konuştu:

"Biz disiplini ve çalışma azmini hiç elden bırakmadan bu müsabakalara hazırlandık. Bölge şampiyonasında 23 sporcumuz şampiyon olarak takım halinde şampiyon olduk. 28 Şubat 2014’te Antalya da Ejder Bilgi ve Gökhan Kara süper lig şampiyonu oldular. Şimdi Eylül ayında Polonya’da yapılacak olan Muaythai Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecekler. Türkiye’den büyük erkek 11 sporcunun katılacağı bu şampiyonaya ilimizden iki kişinin katılması ayrıca bize gurur veriyor.

Ayrıca 8-15 Mart tarihlerinde yapılan Türkiye Minik-Yıldız-Genç-Büyük bay bayan Türkiye şampiyonasına yine 23 sporcumuzla katıldık. Daha öncede yaptığımız basın açıklamasında hedefimiz iki Türkiye şampiyonluğudur demiştik. Rabbime hamd olsun ki hedefimizi gerçekleştirdik. Bu şampiyonadan da Ejder Bilgi ve Mehmet Yalçın Türkiye şampiyonu oldular. Bitlis’te yılın ilk Türkiye şampiyonlarının branşımızdan çıkması ayrıca bize gurur veriyor.

Halkımızın en güzel başarılara layık olduğunu biliyor ve bu bilinçle hizmet etmeye çaba gösteriyoruz. Hedef koyarken gerçekçi olmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz önümüzdeki senelerde final maçlarına çıkacak ve şampiyon olacak sporcularımızın artmasıdır. Bu yıl uluslar arası bir turnuvada bir sporcumuzun başarı müjdesini değerli halkımıza mutlaka vereceğiz. İlimiz buna layıktır."

Muay thai Süper Lig Şampiyonu Gökhan Kara ise 2011 yılından bu yana Muaythai ve Kickbox yaptığını belirterek, "Bugüne kadar 5 defa Türkiye şampiyonalarında finale kadar geldim ama şampiyonluk nasip olmamıştı. Bu turnuvaya çok konsantre oldum ve her zamankinden daha çok çalıştım. 3 aydır günde çift antrenman yapıyorum. Neredeyse 20 günde bir maça çıktım. Allah bana emeğimin karşılığını verdi ve şampiyon oldum." dedi.

Bu şampiyonaya hazırlanırken ailesinden, öğretmenlerinden, arkadaşlarından, salondaki personel ve antrenörlerin kendisini sürekli motive ettiklerini de belirten Kara, "3 yıl önce sınıfta kalmıştım. Okulu bırakacakken spora Ömer hocamın telkinleriyle başladım. Şimdi okulumu okuyorum ve spor yapıyorum. Genç arkadaşlarıma da spor yapmalarını kötü ortamlardan uzak durmalarını boş vakitlerini gereksiz yerlerde geçireceklerine spor salonunda geçirmelerini tavsiye ederim. İnanıyorum ki hayatları olumlu yönde gelişecektir. Bana emek veren herkesten özellikle hocamdan Allah razı olsun." dedi.

Türkiye şampiyonu olan sporculardan Ejder Bilgi ise 6 yıldır gitmediği turnuva kalmadığını ifade ederek, "Şampiyonluk bu yıla nasipmiş. Önce süper ligde sonra Türkiye şampiyonasında şampiyon oldum. Ben bu spor sayesinde şuan beden eğitimi öğretmenliği okuyorum." dedi.

Hayatının bu sporla tanıştıktan sonra sürekli değiştiğini de belirten Bilgi, "Önce kötü arkadaş çevremden kurtuldum, derslerime çalışmaya başladım. Üniversite okumak aklımın ucundan geçmezken üniversiteli oldum. Şimdi Milli takıma gitmeye hak kazandım. Bu üniversitede alacağım millilik bursuyla rahat rahat okumama sebep olacak. Anlayacağınız herkesin vurdulu kırdılı dediği spor dalları aslında hayatımızın kurtulmasına ve bize güzel bir gelecek sağlamasına sebep oldu. Bölgemiz insanının fıtratına ve vücut yapısına çok uygun olan bu spor dallarını bütün gençlerimizin mutlaka yapmasını tavsiye ederim. Madde bağımlısı, internet bağımlısı olmaktansa spor salonu bağımlısı olmalıyız bence. Anneler babalar çocuklarını bu yönde teşvik etmeliler diye açıklamada bulundu." şeklinde konuştu.

Sporculardan Mehmet Yalçın da elde ettikleri başarıda herkesin payı olduğunu bu nedenle de başarının elde edilmemesi için hiçbir sebep kalmadığını dile getirerek, "Bu başarıları elde etmemizde bize bu imkanı sağlayan başta hocam, kaymakamım, gençlik spor ve halk eğitim müdürlüğüne şampiyonluk borcumuzdu. Bizde bu bilinçle çalıştık ve şampiyon olduk. Aldığım başarı onlara armağan olsun." dedi.

Türkiye 3. olan İbrahim Güngör de yaptığı açıklamada, "Biz 5 kişi yarı finalde kaldık. Bu aslında daha önce hayal bile edemediğimiz. Bir başarıydı. Ama biz şunu gördük aslında şampiyon olmak çokta zor değilmiş. Biraz daha çabalarsak ilimizin adını 1.’lik kürsüsüne oturtmak hiçte zor değilmiş. Bu sene bizim için daha bitmedi. Kickboks Türkiye şampiyonası Haziran ayında yapılacak. Bu şampiyonada mutlaka şampiyon olacağız ve memleketimize bir altın madalya daha hediye edeceğiz. Türkiye artık Tatvan’lı sporcuların milli takıma ambargo koymasıyla karşılaşacak. Milli takım deyince akla Bitlis, Bitlis deyince akla uzak doğu sporları gelecek. Biz bize verilen desteğin karşılığını vermeden oturmayacağız." ifadelerini kullandı.

“KAYMAKAM SPORCULARI ÖDÜLLENDİRDİ”

Muaythai Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuları makamında kabul eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan sporcuları hem tebrik etti hem de ödüllendirdi. Sporculara başarılarının devamını dileyen Kaymakam Erkan, özellikle başarıların elde edilmesinden büyük emeği olan Takım Antrenörü Ömer Uğur’a teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Sportif ve akademik çalışma çok önemlidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada spora ve sporcuyu tam destek vermeye devam edeceğiz. Sporcularımız hem spor alanında hem de okul derslerinde de başarılı olmaları için elimizden geleni yapacağız. Spor başarısına okul başarısı da eklenirse başarı kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle sporcuların özellikle ahlak ve davranışlarıyla gerek insanlara gerekse topluma örnek davranışlar içerisinde olmaları gerekmektedir. Biz spor ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah bu destekler ilçemize daha nice başarılar getirecektir."

Sporcularda kendilerinden desteklerini esirgemeyen Kaymakam Erkan’a teşekkürlerini ilettiler.
CİHAN

Yorumlar