Bisiklette Marmaris - Bodrum etabında Elia Viviani, birinci geldi

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Marmaris - Bodrum etabını, Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani kazandı.20 takımdan 146 sporcunun mücadele ettiği turun Marmaris'te start alan Bodrum Turgutreis'te son bulan 183 kilometrelik etabı,...

Google Haberlere Abone ol
Bisiklette Marmaris - Bodrum etabında Elia Viviani, birinci geldi

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Marmaris - Bodrum etabını, Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani kazandı.

20 takımdan 146 sporcunun mücadele ettiği turun Marmaris'te start alan Bodrum Turgutreis'te son bulan 183 kilometrelik etabı, Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani 4 saat 34 dakika 12 saniye ile kazandı. 3 etap birincisi Britanyalı bisikletçi Mark Cavendish ikinci, MTN Qhubeka takımının İtalyan sporcusu Kristian Sbaragli de üçüncülüğü tekerlek farkı ile elde etti.

İlk üçe giren bisikletçiler madalyalarını ve ödüllerini, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un elinden aldı.

TURDA YARIN 183 KİLOMETRELİK BODRUM-SELÇUK ETABI KOŞULACAK

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun yarın 183 kilometrelik Bodrum-Selçuk etabı koşulacak. Bisikletçiler finişi Meryem Ana Tepesin’de gerçekleştirecek. Böylelikle yabancı sporcuların büyük bir bölümü kendi dinlerince hacı unvanına kavuşmuş olacaklar.

VİVİANİ: GÜZEL BİR FİNİŞLE ETABI ALMAYI BAŞARDIM

Yarışın bugünkü galibi Elia Viviani, 3 etap birincisi Cavendish'in arkasında iyi yer tutarak güzel bir finişle etabı kazandığını söyledi.

Ödül töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Viviani, "Bugün Cavendish'e rağmen etap almam beni çok mutlu etti. Türkiye turu benim için ayrıca önem arz ediyor." diyerek, şöyle konuştu:

"Profesyonel olarak ilk zaferimi 2010'yılında Türkiye'de almıştım. Bugünkü etap benim için daha kolay oldu. Çünkü zor bir etaptı. Diğer etaplar daha düz ve sprinte yönelik etaplardı. Cavendish'i yenemezdim. Bugünkü finişte takım arkadaşlarımın büyük katkısı oldu. Ayrıca Cavendish'in arkasında yer tutarak güzel bir finişle etabı almayı başardım."

CİHAN

Yorumlar