Bisikletçiler Nilüfer Kupası için yarıştı

Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Nilüfer Belediyesi Dağ Bisikleti Kupası" Atatürk Kent Ormanı'nda yapıldı. Spor Kenti Nilüfer önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Bisikletçiler Nilüfer Kupası için yarıştı

Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Nilüfer Belediyesi Dağ Bisikleti Kupası" Atatürk Kent Ormanı'nda yapıldı.

Spor Kenti Nilüfer önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi ile Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Nilüfer Belediyesi Dağ Bisikleti Kupası kıyasıya bir mücadele içinde geçti. Atatürk Kent Ormanı'nda yapılan yarışlarda 60 sporcu dereceye girmek için yarıştı.

Yıldız erkekler, genç erkekler, master erkekler, elit erkekler ve bayanlar kategorilerinde çam ağaçlarının arasında toplam 5 kilometrelik parkurda geçen yarışlar nefes kesti. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bisiklet tutkunları Atatürk Kent Ormanı'nın doğa manzarası eşliğinde, ancak sıcak havada, zorlu bir parkurda mücadele ederek yarışı tamamladı.

Kupa yarışı sonunda yıldız erkeklerde Sinan İli, master erkeklerde Nilüfer Belediyespor Bisikletçisi Salih Manavoğlu, genç erkeklerde Mustafa Eren Cin, Elit Erkeklerde Gökhan Uzuntaş ve bayanlar kategorisinde Zeynep Özcan birincilik elde ederken dereceye girdi.

Sporculara kupa ve madalyalarını Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı ve Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Aydın verdi. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı, Nilüfer Belediyesi ve Atatürk Kent Ormanı'nın yıllardır Türkiye şampiyonası gibi önemli bisiklet organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını, eşsiz parkurun uluslararası yarış takvimlerine alındığını kaydetti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Ali Beytekin ise yaptığı açıklamada, "Bursa'da bisiklet sporuna ilgi her geçen gün artıyor. Bir araya gelen bisiklet gurupları ve Nilüfer Belediyesi gibi çevreci kurumaların yatırım ve teşvikleri ile bisiklet sporu her geçen gün gelişiyor. Bursalı sporcular kentlerini ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmeye başlıyor. Bisiklet sporuna katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar