Bisikletçiler ecdada saygı için Sarıkamış yolunda

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu yıl 5.

Google Haberlere Abone ol
Bisikletçiler ecdada saygı için Sarıkamış yolunda

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler, Trabzon'da mola verdi. 1915 yılında Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidin anısına gerçekleştirilen tur kapsamında Trabzon'a gelen ve bir gece konaklayan bisikletçiler bu sabah Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törenle Sarıkamış'a uğurlandı.

Vali Abdil Celil Öz, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitlerini rahmetle andı. Öz, şöyle devam etti: “Sarıkakamış’ta yaşanan bu elim olay 90 bin şehidimize mal oldu. Ancak Sarıkamış, Çanakkale ve Milli Mücadele gibi olaylar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olan önemli olaylardır. Tarihin bütün aşamalarında bu memleket ve bu millet için kan veren can veren, Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidimizin her birimizin üzerinde çok büyük hakkı vardır. Onlara saygı duymak bizim en büyük borcumuz ve vebalimizdir.”

‘Türkiye şehitlerine yürüyor’ sloganıyla yapılan bu organizasyonun da çok önemli olduğunu anlatan Vali Öz. “Milletimizin bu hatırayı yaşaması ve yaşatması için gerçekleştirilen bu etkinlikte emeği olanlara teşekkür ediyorum. Geçmişi bilip, ondan ders alarak geleceğe emin adımlarla hep birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi ve kafile başkanı Tuna Akyüz de Sarıkamış’ta şehit olan ecdada minnet duygularını ifade edebilmek, vatan toprağından birer nebze mezarlarına örtebilmek için dualarla yola çıktıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından kafile başkanı Tuna Akyüz, Vali Öz’e flama hediye etti. Öz ise bisikletçilere Sarıkamış’taki şehitliğe götürülmek üzere bir kavanoz Trabzon toprağı verdi. Vali Öz’ün verdiği startla da bisikletçiler yola çıktı. Toplam bin 856 kilometre pedal çevirecek olan grup, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars’ı geçerek Sarıkamış’a ulaşacak.

CİHAN

Yorumlar