Bisiklet turu Artvin'de

Bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan Sarıkamış'a gitmek üzere yola çıkan bisikletçiler Artvin’e ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Bisiklet turu Artvin'de

Bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan Sarıkamış'a gitmek üzere yola çıkan bisikletçiler Artvin’e ulaştı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nca bu yıl 5'incisi düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu" sürüyor. Artvin’e ulaşan bisikletçiler için Artvin Valiliği önünde bir tören düzenlendi.

Törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi Tuna Akyüz ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Artvin Valisi Kemal Cirit, Sarıkamış şehitlerinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Yakın tarihimizin çok önemli iki olayı var. Birisi Çanakkale, diğeri ise Sarıkamış’tır." belirtirken, şöyle devam etti:

"Bu vatan kolay elde edilmedi. Bu topraklar kolay vatan yapılmadı. Dolayısıyla her kesimden özellikle gençlerimizin bu vatanın kuruluşu esnasında kanlarıyla ödedikleri şahadeti biz hiçbir zaman unutmuyoruz. Ve bugünün gençleri de dedelerine bu minnet duygularını bu şekilde ifade ediyorlar.

Burada Bisiklet Federasyonumuzun öncülüğünde yapılmış olan bu faaliyeti de oldukça önemsiyorum. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler Artvin’den de bir avuç toprağı Sarıkamış’a götürmek için kendilerine vereceğiz. Bu vesile ile 2014 yılının hem Artvinlilere hem genç sporcu arkadaşlarıma hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İyi yıllar geçirmelerini gönülden temenni ediyor, başarılar diliyorum."

İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi ve kafile başkanı Tuna Akyüz ise üç yıldır milli sporcular bazında organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "İstanbul'dan aldığımız vatan toprağını konakladığımız illerin topraklarının ilavesiyle 5 Ocak Pazar günü yapılacak törende ilgili bakanımıza arz edeceğiz. Ziyaret ettiğimiz illerden ilaveler yapılan toprak dolu kavanoz, Sarıkamış Şehitliği için organize edilen müzeye kaldırılacak." diye konuştu.

Törenin sonunda Vali Cirit, Sarıkamış Müzesine götürülmek üzere Artvin’den bir avuç toprağı kavanoza toprak koyarak kafile başkanı Akyüz’e teslim etti.

Artvin’den yola çıkacak bisikletçiler, Ardahan ve Kars'ı kapsayan güzergahı geçip 1856 kilometrelik etabı tamamlayarak 5 Ocak 2014'te Sarıkamış'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenleyeceği "Gençlik Şühedanın İzinde" törenine katılacak.
CİHAN

Yorumlar