'Birçok takım başlangıçta çıkış yapabilir'

- Altınordu Teknik Direktörü Eroğlu: "İlk maçla birlikte galip gelip, hem futbolumuzla hem de alacağımız skorla lige moralli başlamak istiyoruz" - "Birbirimize, kardeşliğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var"

Google Haberlere Abone ol
'Birçok takım başlangıçta çıkış yapabilir'


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, galibiyetle başlayarak, hem futbollarıyla hem de alacakları skorla sezona moralli girmek istediklerini söyledi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1. Lig'de bu sezon 2-3 takımın, bulundukları ligin üzerinde kaliteli kadrolarının bulunduğunu bildirdi.

Sezonun her zamanki gibi zorlu geçeceğine işaret eden Eroğlu, ligde, futbol oynatmamaya, gol yememeye dayalı mücadelenin yüksek olduğunu belirtti.

Eroğlu, "Başarılı olmak kolay değil, birçok takım başlangıçta çıkış yapabilir. Bazı takımlar çok futbolcu aldı, biz bile 8 futbolcu aldık. Bunlar zamanla sorun oluşturabilir. Uyumu ve istikrarı en kısa zamanda sağlayan, takım olan, sahada mücadeleyi üst seviyede tutan, futbol oynayan takımın başarılı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Takım olarak güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki senedir oynadığımız futbol, bizi ön plana çıkardı. Geçen sezon özellikle gol yollarında yaşadığımız sıkıntılar, skor ve galibiyet anlamında olumsuz etkilese de savunmamızla zaman zaman ayakta kaldık. Bu sezon da savunmayı takım halinde yapma planındayız. İlk maçla birlikte galip gelip, hem futbolumuzla hem de alacağımız skorla lige moralli başlamak istiyoruz. İlk haftaki rakibimiz Giresunspor da kadrosuna iyi oyuncuları kattı. Herkesin bir gücü var, önemli olan bizim ne yapacağımız."

Geçen sezon takımda bulunan Çağlar Söyüncü'nün Freiburg'a, Cengiz Ünder'in de Medipol Başakşehir'e transfer olduğunu hatırlatan Eroğlu, bunların yerine alttan gelecek oyuncuların bulunduğunu, bunun yanında altyapıda henüz yaşları küçük futbolcuların da gelişimlerini sürdürdüğünü dile getirdi.


- Gol sorunu


Hüseyin Eroğlu, TFF 1. Lig'deki ilk senelerinde 60 gol attıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Geçen sezon skoru yakalamakta zorluk çektik, rakiplerimizin katı savunma yapması bunda etkili oldu. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirseydik, bunu sonuca yansıtabilirdik. Santrforlardan gol beklenir ama her takımın gol atma becerisinin olması gerekir. Duran toplar, orta sahadan atılacak goller var. Biraz daha girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili yoğun bir çalışma programı yaptık."


- "Birlik beraberliğe ihtiyacımız var"


Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından birlik beraberlik içinde olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Birbirimize, kardeşliğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Futbol bunda çok önemli bir yer alıyor. Futbolcuların, bizlerin ve seyircilerin bu işten keyif alması, futbolun seyir zevkinin güzel olması, futbolumuzu gelişmesi bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.


- 1. Lig'de 25. sezonu


1965-1966 sezonunda Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Altınordu, 1977-1978 ve 1991-1992 sezonlarında 1. Lig'e veda etmişti. İzmir temsilcisi, şirketleşme kararı alınmasının ardından başarılı bir grafikle 3. Lig'den 1. Lig'e kadar yükselmişti.

1. Lig'de 25. sezonunu geçirecek İzmir temsilcisi, ligde çıktığı 762 maçta 265 galibiyet, 228 beraberlik ve 269 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 889 kez havalandıran kırmızı-lacivertli ekip, kalesinde 826 gol gördü.

Altınordu daha önce 10 sezon da Süper Lig'de mücadele etti.



Yorumlar