Bilic: Kalan 3 maçı kazanırsak ligi 2. bitirebiliriz

Sivasspor'a deplasmanda 3-0 yenilen Beşiktaş'ta Teknik Direktör Slaven Bilic, Sivasspor’u tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
Bilic: Kalan 3 maçı kazanırsak ligi 2. bitirebiliriz

Sivasspor'a deplasmanda 3-0 yenilen Beşiktaş'ta Teknik Direktör Slaven Bilic, Sivasspor’u tebrik etti. Galatasaray ile aralarındaki ikincilik için devam eden yarışta hala çok büyük bir şansları olduğunu belirten Bilic, “İnanıyorum ki kalan 3 maçı da kazanırsak ligi ikinci bitirebilmek için çok büyük bir şansımız olacak." dedi.

Oyuna üstün başladıklarını kaydeden slaven Bilic, "Sivasspor’u tebrik ediyorum. Tipik bir maç oldu. Baştan sona topun üstünlüğünü ele aldı. Oyunun başlamasıyla topu kontrolümüze aldık, rakip kaleye sürekli yakın oynadık. Rakip nerdeyse topu görmedi, sadece bir kaç kez kontra pozisyonunda tehlikeler yarattı. Ama kabul edelim ki yeteri kadar iyi ortalar yapamadık. Ceza sahasına yeteri kadar iyi bir şekilde giremedik. Bu konuda oldukça zayıf kaldık. Yeteri kadar şut atamadık. Şut atmak için hep en ideal pozisyonu aradık. Bu da işimizi zorlaştırdı. Bu kadar ofansif oynadığınız bir bölümde son pasları iyi yapamazsanız rakip cezayı keser. İlk golde de rakip cezamızı kesti. İkinci gol gerçekten çok şanssız bir goldü, deyim yerindeyse şaka gibi bir goldü. Bugün yenilmemizin asıl sebebi sahanın son bölümünde, rakip kaleye yakın bölümde yeterli işleri gerçekleştiremememizdi." değerlendirmesini yaptı.

Bir soru üzerine Galatasaray ile devam eden ikincilik yarışı ile ilgili konuşan Bilic, “İkincilik için devam eden yarış halen çok açık ve halen çok büyük bir şansımız var. İnanıyorum ki kalan 3 maçı da kazanırsak ligi ikinci bitirebilmek için çok büyük bir şansımız olacak." şeklinde konuştu.

“GÖKHAN HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİYDİ”

Bir gece kulübünde silahla vurulan Gökhan Töre'nin kadroda yer almasıyla ilgili bir soruyu da cevaplayan Hırvat teknik adam şunları söyledi: “Olay olduktan sonra, ben Gökhan'ın bu maç için hazır hale geleceğine gerçekten inanmıyordum. Ben muhtemelen sezon sonuna kadar Gökhan'ı kullanamayız diye düşünüyordum. Ama doktor bana geldi ve hazır olabileceğini söyledi. Gökhan da antrenmanlara başlarken öyle bir başladı ki sanki hiçbir şey olmamış gibi. Bu gerçekten şaşırtıcıydı. Bunun ardından ben Gökhan ile konuştum. Psikolojik olarak kaldırıp kaldıramayacağını sordum. Hiçbir sorunun olmadığını ve bunu kaldırabileceğini söyledi. Fenerbahçe maçı nedeni ile bazı eksiklerimiz ve cezalı oyuncularımız vardı. Böyle bir durumda Gökhan'ı ilk onbire almadım. Ama yedek kulübesinde ona yer verdim. Gökhan operasyondan sadece 2 -3 gün sonra sanki vücudundan kurşun çıkarılmış değil de vücudunda küçücük bir yara varmış gibi gelip bu şekilde antrenmanlara başlaması benim için de sıra dışıydı. Şok ediciydi. Ama Gökhan böyle bir hal tavır gösterince onu burada kadroya almayı tercih ettik."

“MÜCADELEYE DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR”

Beşiktaşlı oyuncu Atiba ise “Maçta kimi zaman gerçekten iyi oynadık, Özellikle ilk yarıda kontrol bizdeydi, yaratıcı olmak istedik ancak ataklarımızı sonlandırmayı beceremedik. Oyundan düştüğümüz anda da rakibimiz bizi cezalandırmayı bildi. Şu anda bu durumdan tekrar ayağa kalkmalıyız. Önemli 3 maçımız daha var. Sezonu en iyi yerde bitirmemiz için bu 3 maç bizim için gerçekten çok önemli. Başımızı tekrar yukarı kaldırıp mücadeleye devam etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİTMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Uğur Boral, maçta şansın Sivasspor’dan yana olduğunu belirterek, "Unutmak isteyeceğimiz bir gün. 3-0’lık neticeden sonra söylüyorum, bence kazanabileceğimiz bir maçtı, ama maalesef bugün şans Sivas'tan yanaydı. Üzücü bir maç. Hemen bu maçı unutup diğer 3 maçı kati surette kazanarak şampiyonlar ligine gidebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Artık dönüp takım arkadaşlarımızı hep birlikte motive etmeye çalışacağız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar