Bilic: Futbol bir oyun, 2. Dünya savaşı değil

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, futbolun bir oyun olduğunu ve 2. Dünya savaşında olmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bilic: Futbol bir oyun, 2. Dünya savaşı değil

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, futbolun bir oyun olduğunu ve 2. Dünya savaşında olmadıklarını söyledi.

Öğle saatlerinde yapılan antrenman sonrasında basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Hırvat teknik adam, takımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçına gittiğinde sarı-kırmızılı taraftarların ilgisiyle karşılaştığının sorulmasına Bilic, "Ben tribünde olabilirim. Sorun yok. Ben her yerde Beşiktaş'ı temsil edebilirim. Rakip taraftarların benimle resim çektirmeleri çok güzel. Bu şekilde davranmazsam Beşiktaş'ı sıkı takip etmiş olmam. Nihayetinde bir savaşta değiliz. Burada bir oyun oynuyoruz. 2. Dünya savaşında değiliz. Karşımızdakilerde Almanlar değil. Rakip halinde olduğumuz takım ve kulüpler." diye konuştu.

DANY MÜTEVAZİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP

Son zamanlar oyun içerisindeki performansı ve saha dışındaki davranışlarıyla siyah-beyazlı taraftarlarca eleştirilen Dany'ye sahip çıkan Bilic, "Dany meselesinde medya olarak sizler hiç yardımcı olmadınız. Onun için taraftar kabullenmedi gibi sözler olumsuz algı oluşturuyor. Dany, seçeneklerimiz arasında en iyi olanıydı. Kendisi tam bir profesyonel. Şimdiye kadar gösterdiği performans tatmin ediciydi. Defansın birkaç yerinde kullandık ve iyiydi. Dany ne benim oyuncum ne başkasının. Dany Beşiktaş'ın oyuncusu. Gayet mütevazi bir oyuncu. Bunları inanarak söylüyorum." dedi.

TRANSFER İÇİN ÇOK İYİ HAZIRLIK YAPIYORUZ

Slaven Bilic, bu sezon sonunda yapılacak transferlerle ilgili, iyi bir hazırlık içerisinde olduklarını söyledi. Tecrübeli hoca, "Transfer dönemi yaklaşıyor. Şu anda hazır bir takımımız var. Mali yapımıza göre hamleler yapacağız. Ama bunlar kapalı kapılar ardında olacak. Benim ağzımdan speküle edilecek bir isim ya da açıklama duyamayacaksınız. Transfer döneminde aktif olmaya çalışacağız. Daha az yabancının olacağı bir planımız var. Çok iyi bir hazırlık yapıyoruz. Yıldız oyuncu gelirse memnun oluruz. Fakat bu demek değil ki planımızda değişiklik yapacağız." diye konuştu.

ZEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Beşiktaş'ın yaklaşık bir senedir sakatlıklardan dolayı mağdur olduğunun faturasını zemine kesen Bilic, "Sağlık ekibiyle sakatlık durumlarıyla ilgili konuşuyoruz. Sakatlıklar birçok nedenden dolayı olabiliyor. Zemin problemi de var. Bunu biliyorum. 12 yıldır kullanılan bir zemin. Süresi dolmuş. Değişimi için planlama yapıyoruz." dedi.

Hırvat teknik adam son olarak geçtiğimiz hafta oynadıkları Kayserispor maçında rakip takımın bazı pozisyonlara itiraz etmesini değerlendirdi. Slaven Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kayserisporluların 2 tane itirazı olmuştu. Bunların hiç birinde net penaltı denilemez. Belki İsmail'in içinde olduğu pozisyon için penaltı verilebilirdi. Kayserispor'un penaltı itirazı çok normal. Çok şanssız bir sezon geçiriyorlar onlar adına üzgünüm. Bu sezon ilk defa bizim lehimize verilen kararlar nedeniyle hakemler eleştiriliyor."
CİHAN

Yorumlar