Bilbao şehri, Türk basketbol severleri bekliyor

FIBA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan Türk Basketbol Milli Takımı’nın maçlarını oynayacağı İspanya'nın Bilbao şehri Türk taraftarları bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Bilbao şehri, Türk basketbol severleri bekliyor

FIBA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan Türk Basketbol Milli Takımı’nın maçlarını oynayacağı İspanya'nın Bilbao şehri Türk taraftarları bekliyor. Organizasyon komitesi sahanın 19 bin kapasiteli olduğunu belirterek, Türkleri konuk etmekten büyük onur duyacaklarını söyledi.

FIBA Yönetim Kurulu toplantısı sonrası, 'Wild Card' alarak 2014 FIBA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan Türk Basketbol Milli Takımı'nın maçlarını oynayacağı Ispanya'nın Bilbao şehri Türk taraftarları bekliyor. C Grubu'nda ABD, Finladinya, Yeni Zelanda, Ukrayna ve Dominik Cumhuriyeti ile aynı gurupta bulunan Türk Milli takımının maçlarını oynayacağı Bızkaıa Arena’da hazırlıklar tamamlandı. Organizasyon yetkilileri Türkiye ve ABD’nin grup maçlarını Bilbao’da oynamasının kendileri için şans olduğunu düşünüyor.

Bilbao’da Türk taraftarları en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten organizasyon komitesi üyesi Mario Goffard Negro, Türk basketbol takımının oynayacağı sahanın 19 bin kapasiteli olduğunu aktardı. Sahada sadece maç değil, büyük konser organizasyonları da yaptıklarını aktaran Mario Goffard Negro, “Çok büyük organizasyonlar yaptık. Shakira ve Rihanna gibi sanatçılar burada konser verdi. O zaman 16 bin kişi bu konserleri izledi. Biz Türk basketbol takımını burada ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Çünkü Türkiye ve İspanya’nın çok iyi ilişkileri var.” dedi.

Bilbao’nun sadece maç için değil turistik olarak da gelinebileceğini aktaran Negro, “Bilbao İspanya’da mutfak kültürünün başkentidir. Ayrıca Guggenheim müzesi Bilbao’nun tacıdır. Bu müzede dünya çapında sanatçıların sergileri oluyor. İnsanlar bunları görmeye geliyor. Ayrıca bizim denizimiz, sahilimiz, dağı oldukça güzeldir. Bu şehre gelmek için bir çok sebep var.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar