Best Balıkesir'in ABD'li oyuncusu Selby:

- "Takımımızın kimyası oturduğu takdirde play-off sıralarını zorlayacağımızı düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Best Balıkesir'in ABD'li oyuncusu Selby:


BALIKESİR (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Best Balıkesir'in ABD'li oyun kurucu Josh Selby, yeni sezonda takımından ümitli.

Best Balıkesir'in geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde Petkimspor forması giyen yeni transferi Selby, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni takımına kısa sürede adapte olduğunu söyledi.

Geçen sezon Best Balıkesir'e karşı alt ligde Petkimspor formasıyla mücadele ettiğini hatırlatan Selby, şunları kaydetti:

"Buradaki atmosferin ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Geçtiğimiz sezon ile şu anki takım çok farklı. Ligin zorlu olması nedeniyle yeni bir takım oluşturuldu. Bu anlamda özellikle ABD'li oyunculardan Michael Green bana çok yardımcı oluyor. Onu ABD'den tanıyorum. İyi bir arkadaşlığımız var. Diğer takım arkadaşlarım da gerçekten çok sıcak kanlı. Adaptasyon sürecimde bana çok yardımcı oluyorlar. Takımımızın kimyası oturduğu takdirde play-off sıralarını zorlayacağımızı düşünüyorum."

Selby, takımdaki uyumun oldukça iyi olduğunu, bunun da yeni sezon öncesi kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Bir takım olabilmemiz için birbirimizle uyum içinde hareket etmeliyiz. Yeni bir takım olmamıza rağmen, sıkı çalışıp lige hazırlanıyoruz. Süper Lig'de güçlü rakipler ile mücadele edeceğiz. Özellikle savunmada başarılı olursak, her maç sonuca gidebilecek bir takım oluruz." ifadelerini kullandı.


- Başkan Çoymak, Selby'e güveniyor


Best Balıkesir Kulübü Başkanı Gafur Çoymak da yeni transfer Josh Selby'nin tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek olan Best Balıkesir'e önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Josh Selby'nin ülkesinden hazır gelmediğini anlatan Çoymak, şunları kaydetti:

"Sezon öncesi yapılan çalışmalarla kısa sürede form tutacaktır. Selby, yetenekli bir oyun kurucu ve gelecekte iyi işler yapacağını düşündüğümüz bir oyuncu. Yükselen bir grafiği var. Geçen yıl Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele etti. Oyunu iyi okuyup, takımın yönlendirmesi yanı sıra beklenmedik bir pozisyonda şuta yönelen bir tarzı var. Bizim ondan beklentilerimiz yüksek. Selby'nin yeteneğinin bu katıma çok şeyler katacağına inanıyorum. Arzu ettiğimiz performansa sezon başlamadan ulaşacaktır."

Yorumlar