Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçına çıkmama kararı

- Siyah-beyazlı kulüp, organizasyon statüsü çerçevesinde bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalacak

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçına çıkmama kararı


İSTANBUL (AA) - Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile yaptığı ve meydana gelen olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen kaldığı yerden tekrar oynanması kararını protesto ederek müsabakaya çıkmama kararı alan Beşiktaş, bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen 8. maddesinin 1. hükmüne göre siyah-beyazlı ekip, hükmen mağlup sayılacak.

Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."

Yorumlar