Beşiktaş'ı 62-48 yenen Galatasaray Odeabank yarı finalde

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ikincisinde Galatasaray Odeabank, Beşiktaş’ı 62-48 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'ı 62-48 yenen Galatasaray Odeabank yarı finalde

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ikincisinde Galatasaray Odeabank, Beşiktaş’ı 62-48 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Ankara’da bugün başlayan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde ikinci maç Galatasaray Odeabank ile Beşiktaş arasında oynandı. Mücadeleden sarı-kırmızılılar 62-48 galip ayrılarak yarı final vizesini aldı. Galatasaray Odeabank’ta maçın en değerli oyuncusu seçilen Kelsey Bone ödülünü TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy verdi.

Başa baş geçen ilk periyodu 16-12 önde tamamlayan sarı-kırmızılılar, Sancho Lyttle ve Şebnem Kimyacıoğlu ile etkili olarak soyunma odasına 35-25 önde gitti. Üçüncü periyotta farkı biraz daha attıran ve topu iyi çevirerek kolay sayılar bulan Galatasaray Odeabank son periyoda 46-32 önde girdi.

Beşiktaş son periyoda farkı eritme çabaları ile başlarken savunmada açıklar verdi. Sarı-kırmızılar rakibinin hatalarını iyi değerlendirerek maçtan 62-48 galip ayrıldı. Sancho Lyttle 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Kelsey Bona 14 sayı, 11 ribaund, 3 asist, Şebnem Kimyacıoğlu 12 sayı, Bahar Çağlar ise 11 sayı ile maçı noktaladı.

MAÇIN ARDINDAN

Galatasaray Odeabank Antrenörü Ekrem Memnun: Kazanmak güzel. Maçın zor geçeceğini biliyorduk, oyuncularımı da uyarmıştım. Gerçek oyunumuz bu değil. Kupa için bu oyun yetmez.

Beşiktaş Antrenörü Mehmet Can Öztürk: Oyuncularımı kutluyorum. Burada bu mücadeleyi vermek bizim için önemliydi. Eğer üçlük yüzdemizi biraz yukarıya çekebilseydik maçın sonucu daha farklı olabilirdi. Ayrıca bizi desteklemeye gelen taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra artık ligi en iyi bitirmeye çalışacağız.

Galatasaray Odeabank Oyuncu Işıl Alben: Kötü oynayarak kazandığımız bir maç oldu. Rakibimiz rde iyi mücadele etti. Bu maçtan ders çıkartarak yarı finalde daha iyi oynayacağız.

Beşiktaş Oyuncusu Yasemin Horasan: Bugün takım olarak çok iyi mücadele ettik. Savunmada serttik ama hücumdaki sıkıntılardan dolayı skor bulamadık ve kupadan elendik. Bu maçı lig için bir umut olarak görüyorum.
CİHAN

Yorumlar