Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde yine berabere

- Siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. hafta mücadelesinde evinde Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı - Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki 2 bin 496 günlük hasretini sonlandıramadı - Takımının tek golünü atan Ricardo Quaresma, 9 gole ulaşarak Avrupa kupalarında Beşiktaş'ın en golcü oyuncu sıralamasında Daniel Pancu'yu yakaladı

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde yine berabere
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını konuk ettiği karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Gruptaki ilk karşılaşmada Portekiz temsilcisi Benfica ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'daki ilk Avrupa kupası maçını da aynı skorla tamamladı.

2 bin 483 gün sonra Dolmabahçe'de bir Şampiyonlar Ligi maçı oynayan Beşiktaş, bu sonuçla puanını 2'ye çıkarırken, 1. haftada evinde Napoli'ye 2-1 mağlup olan Dinamo Kiev ise ilk puanını elde etti.

Siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi 3. hafta mücadelesinde İtalya'nın Napoli takımına konuk olacak.

- Galibiyet hasretini sonlandırmadı

Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında aldığı beraberlikle Şampiyonlar Ligi'ndeki 2 bin 496 günlük galibiyet hasretini de sonlandıramadı.

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonundaki son galibiyetini 25 Kasım 2009'da Manchester United'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek alan Beşiktaş, 8 Aralık 2009'da sahasında CSKA Moskova ile oynadığı karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

- Vodafone Arena'daki ilk Avrupa golü Quaresma attı

Vodafone Arena'da ilk Avrupa kupası golünü Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma attı.
Portekizli oyuncu, 29. dakikada kazanılan serbest vuruşta, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirirken, Dolmabahçe'deki ilk Avrupa golüne de imza attı.

Quaresma, ayrıca siyah-beyazlı formayla bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Bu stattaki ilk sarı kartı Dinamo Kiev'den Nikita Korzun, 27. dakikada gördü. Beşiktaş'ta ise Vodafone Arena'da Avrupa'daki ilk sarı kart 40. dakikada Adriano Correia'ya gösterildi.

- Quaresma, Pancu'yu yakaladı

Ricardo Quaresma, Dinamo Kiev karşısında attığı golle Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncuları arasında bulunan Daniel Pancu'yu yakaladı.

Avrupa'daki gol sayısını 9'e çıkaran tecrübeli futbolcu, 2014-2015'te siyah-beyazlı formayı giyen 8 gollü Demba Ba'yı geçerken, 9 kez rakip fileleri havalandıran Pancu ile aynı gole ulaştı.
Ricardo Quaresma, Beşiktaş formasıyla Dinamo Kiev filelerini ise ikinci kez havalandırdı.
- Serbest vuruştan gollere devam

Siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci golünü de serbest vuruştan buldu.
B Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz'in Benfica takımına konuk olan ve 90+3. dakikada Anderson Talisca'nın serbest vuruştan attığı golle sahadan 1-1 berabere ayrılan Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi karşısında da aynı şekilde sonuca gitti. 29. dakikada Dinamo Kiev ceza alanı önünde kazanılan serbest vuruşta, bu sefer Quaresma meşin yuvarlağı filelere atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

- İlk golü de yedi

Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Arena'da ilk Avrupa kupası golünü Dinamo Kiev'den yedi.
Son maçlarda duran topta savunma sıkıntısı yaşayan Beşiktaş, 65. dakikada rakibin kazandığı serbest vuruşta 62. dakikada oyuna dahil olan Viktor Tsygankov'un golüne engel olamadı.
Bu sezon defansta kritik hatalar yapan siyah-beyazlı ekip, Süper Lig'de 5, Şampiyonlar Ligi'nde 2 ve Süper Kupa'da bir olmak üzere şu ana dek yaptığı 8 resmi karşılaşmada bir kez kalesini gole kapatabildi.
7 resmi maçta 9 golü kalesinde gören Beşiktaş, Akhisar Belediyespor mücadelesini ise gol yemeden tamamladı.

- Dinamo Kiev ile 2. beraberlik

Beşiktaş ile Dinamo Kiev, Avrupa kupalarında 9 kez karşı karşıya geldi.
Ukrayna temsilcisi karşısında sadece 2 kez kazanabilen siyah-beyazlı takım, 1-1 beraberlikle rakibiyle ikinci kez berabere kaldı.
Beşiktaş, Avrupa kupalarında Dinamo Kiev'e 5 kez de mağlup olmuştu.

Yorumlar