Beşiktaş performansını artırıyor

- Siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'da Yunanistan Birinci Ligi'nin son şampiyonu Olympiakos'u 1-0 mağlup etti - Beşiktaş, hazırlık maçlarında üst üste 3. galibiyetini aldı

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş performansını artırıyor


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, yeni sezon öncesi 5. hazırlık maçında Yunanistan Birinci Futbol Ligi'nin son şampiyonu Olympiakos'u 1-0 yendi.

Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında etkisiz kalan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıda oyunu kontrolü altına aldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, takım kurgusunu ikinci yarıda değiştirdi. Güneş, sol bek Adriano'nun oyuna girmesiyle Tosic'i savunmanın göbeğine geçerken, ilk yarıda bu bölgede görev yapan Necip Uysal, bu kez Hutchinson ile rakip atakları orta sahada önlemeye çalıştı.

Oğuzhan Özyakup'un da kenara gelmesiyle Tolgay Arslan, hücuma dönük orta saha oyuncusu olarak görevini sürdürdü.

İkinci yarıda Cenk Tosun'un yerine şans bulan Ömer Şişmanoğlu ise takımının tek golünü kaydetti.


- Son 3 hazırlık maçını kazandı


Beşiktaş, yeni sezon yaklaşırken performansını artırmayı sürdürdü.

Avusturya kampındaki ilk maçta Suudi Arabistan'ın El Hilal takımıyla 1-1 berabere kalan, yoğun yağmur nedeniyle sadece 53 dakika oynanabilen Hoffenheim maçından da 0-0 beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takım, son 3 hazırlık maçını kazandı.

İspanya'nın Eibar takımını Avusturya'da 3-0 mağlup eden Beşiktaş, İstanbul'daki ilk hazırlık karşılaşmasında Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Beylerbeyi'ne 4-0 üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da ise Olympiakos'u 1-0 mağlup etti.


- Yeniler ikinci yarıda oynadı


Siyah-beyazlı takımın yeni transferleri Adriano, Fabricio, Aras Özbiliz ve Gökhan Gönül, Olympiakos karşısında ikinci yarıda şans buldu.

Adriano ve Fabricio, ikinci yarının ilk dakikasından itibaren görev alırken, Aras, 60. dakikada teknik direktör Şenol Güneş tarafından sahaya sürüldü.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Gökhan Gönül ise 90. dakikada şans buldu. Tecrübeli futbolcu, taraftarların sevgi gösterisiyle oyuna dahil oldu.

Geçen sezon başında transfer edilen ancak uzun süreli sakatlık yaşayan Brezilyalı savunma oyuncusu Rhodolfo da 81. dakikada şans bularak, Vodafone Arena'daki ilk heyecanını yaşadı.


- Ömer Şişmanoğlu, hasretini gol atarak sonlandırdı


Olympiakos karşısında ikinci yarıda Cenk Tosun'un yerine şans bulan Ömer Şişmanoğlu da siyah-beyazlı formayla Dolmabahçe'deki hasretini sonlandırdı.

Beşiktaş'ın 2013-2014 sezonu başında kadroya dahil ettiği Ömer, takımının eski adıyla BJK İnönü Stadı'nda son olarak 17 Mayıs 2014'te Gençlerbirliği maçında oynamıştı. Siyah-beyazlı oyuncu, 2014-2015'te Eskişehirspor ve bir sonraki sezon Atiker Konyaspor ve Antalyaspor takımlarında kiralık olarak görev almıştı.

Ömer Şişmanoğlu, 57. dakikada attığı golle Dolmabahçe hasretini mutlu bir şekilde sonlandırdı.

Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar 90+1. dakikada Beck'in yerine oyuna giren Mustafa Pektemek'e ilk önce tepki gösterdi. Taraftarlar, daha sonra bu oyuncuya tezahüratla destek verdi.


- Golcüler atmaya devam ediyor


Beşiktaş'ın yaptığı hazırlık maçlarında, forvetlerin etkili oyunu sürüyor.

Siyah-beyazlı takımın yaptığı hazırlık maçlarında forvetler Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu üçer kez fileleri havalandırdı. Kadrodaki diğer forvet Mustafa Pektemek de bir kez gol sevinci yaşadı. Hazırlık maçlarında 9 gol kaydeden Beşiktaş'ta iki golü de Tolgay Arslan ile Aras Özbiliz attı.


- Stoperler sürekli değişti


Siyah-beyazlılarda savunmanın göbeğinde görev alan Marcelo'nun yanındaki isim, maç içinde sık sık değişti.

Maça Necip Uysal ile başlayan Marcelo, ikinci yarının ilk bölümünde sol bek Adriano'nun oyuna dahil edilmesiyle bu bölgeden stopere çekilen Tosic ile devam etti.

Teknik direktör Şenol Güneş'in 81. dakikada Tolgay'ın yerine Rhodolfo'yu oyuna dahil etmesiyle Tosic tekrar sol beke geçerken, Marcelo bu sefer Rhodolfo ile savunmanın göbeğinde rakip atakları önlemeye çalıştı.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da karşılaşmayı izledi.

Maçın ardından statta kısa süreliğine Yunan müziği çalınarak Olympiakos'a jest yapıldı.

Yorumlar