Beşiktaş, olaylı derbi maçında adı geçenler hakkında açtığı davaları geri çekti

Beşiktaş Kulübü, ligin ilk yarısında oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbi maçında çıkan olaylar sonrası yürütülen soruşturmada adı geçen siyah - beyazlı taraftarlar hakkındaki maddi ve manevi tazminat davalarını geri çektiklerini ama soruşturma sonrası s.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, olaylı derbi maçında adı geçenler hakkında açtığı davaları geri çekti

Beşiktaş Kulübü, ligin ilk yarısında oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbi maçında çıkan olaylar sonrası yürütülen soruşturmada adı geçen siyah - beyazlı taraftarlar hakkındaki maddi ve manevi tazminat davalarını geri çektiklerini ama soruşturma sonrası suçlu bulunanlar hakkında tekrardan gerekli işlemleri yapacaklarını açıkladı.

Siyah - beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Beşiktaş taraftarına teşekkür edildi. Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Beşiktaş taraftarının, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığımız son Bursaspor karşılaşmasında, kulübünün herhangi bir ceza almaması için gösterdiği özen ve hassasiyet gerçekten takdire şayandır. Taraftarlarımızın bu karşılaşmada olduğu gibi, bundan sonraki tüm müsabakalarımızda da tribünlerde sergilediği centilmenlik ve fair-play ruhunu sürdüreceğine, başarıya giden yolda kulübüyle ve renkleriyle bütünleşeceğine inancımız tamdır. Vodafone Arena stadımızı inşaa etmek için gece gündüz uğraş verdiğimiz ve maçlarımızı kendi evimizde oynayamadığımız bu sezonda arkamızdaki en büyük itici güç kulübüyle bütünleşen Beşiktaş taraftarının gönülden verdiği destektir.

Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonunun ilk devresinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan, Beşiktaş-Galatasaray derbi mücadelesinde çıkan olaylar sebebiyle, hem kulübümüz, hem futbol takımımız, hem de kombinesini, biletini alarak tribünleri dolduran Beşiktaş taraftarları büyük mağduriyet yaşamıştır. Söz konusu karşılaşmada çıkan olaylar sonrası yürütülen soruşturma çerçevesinde, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan kişiler arasında masum Beşiktaş taraftarlarının da olabileceği düşünülerek, başka mağduriyetler de yaşanmaması amacıyla kulübümüz tarafından açılan maddi ve manevi tazminat davaları askıya alınmıştır. Ancak yargı aşamasının tamamlanmasının ardından suçları sabit görülen sanıklar hakkındaki maddi ve manevi tazminat davasına kaldığı yerden devam edilecektir

Sporcusuyla, taraftarıyla, camiasıyla tek vücut olan Beşiktaşımızın yüksek değerlerini korumak, hem kulübümüzün hem de Beşiktaş taraftarının en önemli amacıdır. 2013/2014 sezonunun kalan haftalarında taraftarımızla birlikte hedefe kitlenerek, başarıya giden yolda el ele, gönül gönüle yürümek en büyük dileğimizdir."
CİHAN

Yorumlar