Beşiktaş'ın Brezilyalıları İstanbul'da mutlu

- Siyah-beyazlı futbolcu Rhodolfo: "Ortada korkulacak şey yok. Bazen oynadığınız ülkede saha dışında zorluklarla karşılaşıyorsunuz ama saha içinde işinizi yapmak zorundasınız"

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'ın Brezilyalıları İstanbul'da mutlu


 Beşiktaş'ın Brezilyalı savunma oyuncuları Luiz Rhodolfo ve Marcelo Guedes, İstanbul'da yaşamaktan memnun olduklarını söyledi.
Avusturya'nın Leogang bölgesinde kamp yapan siyah-beyazlı takımın iki savunma oyuncusu, ekibin kaldığı otelde düzenledikleri basın toplantısında, darbe girişimi ve terör olaylarının kendilerini etkilemediğini dile getirdi.

Luiz Rhodolfo, korkulacak bir durumun olmadığını belirterek, "Kendi adıma sorun olarak görmüyorum. Her oyuncu ailesini düşünmek zorunda. Ortada korkulacak şey yok. Tatsız şeyler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Bazen oynadığınız ülkede saha dışında zorluklarla karşılaşıyorsunuz ama saha içinde işinizi yapmak zorundasınız. Bizler profesyoneliz. Bütün bu olayların bir an önce bitmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

"CİDDİ ŞEKİLDE İLERLEME KAYDETTİM"

Sakatlığı nedeniyle ligin ikinci yarısının büyük bölümünde forma giymeyen Rhodolfo, son durumuyla ilgili olarak, "Sıkı şekilde çalışıyorum, mümkün olduğu kadar yoğun antrenman yapıyorum. Aşağı yukarı 15 günlük periyot oldu, ciddi şekilde ilerleme kaydettim. Uyum sağlıyorum.Teknik konularla ilgili uyum dönemi gerekiyor. Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde bu süreci geçirmek lazım." ifadelerini kullandı.
Rhodolfo, tedavisinden dolayı Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamalarına katılamamasıyla ilgili, şunları söyledi:
"Geçen sezon o süreçte kalbim tamamen takımlaydı. Mutluluğu paylaşamamak çok üzücüydü. Tedavi sürecini yapmam gerekiyordu. Normalde 6 ay süren periyodu 5 aya çekmeyi başardım. Hiç dinlenmeden, sürekli tedaviye devam ettim. Tüm kalbimle takıma destek verdim. Kutlamalarda olmamak üzücüydü. Takım büyük mutluluk yaşadı. Ben de katkı yaptığım için çok mutlu oldum."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EN İYİLERİNE KARŞI OYNAYACAĞIZ"

Luiz Rhodolfo, mücadele edecekleri Şampiyonlar Ligi'nde en iyi rakiplere karşı oynayacaklarına dikkati çekerek, "Seçme şansınız yok. Grup aşamasını geçmeden ileriye bakmanız mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.
Beşiktaş'ın geçen sezon çok gol yemesine rağmen daha fazlasını atarak şampiyon olmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan siyah-beyazlı futbolcu, şunları kaydetti:
"Savunma sadece geri dörtlünün yaptığı iş değil. Takım halinde yapmanız lazım. Transfer döneminde de değişiklikler olacak. Bir an önce uyumu yakalamaya çalışacağız. Geçen sezon transfer olduğumda benim için farklı futbol anlayışıydı. Sürekli önde oynayan takımız. Bazen geride eksik kalabiliyoruz. Bu sefer daha fazla uyum sağlayacağız. Bence bu sezonun kilit noktalarından biri bu olacak."
Rhodolfo, geçen sezon kendisini en çok zorlayan oyuncu konusunda ise "Fenerbahçe maçını kazanmıştık ama Van Persie çok zorluk çıkarmıştı." ifadesini kullandı.

MARCELO:"TAMAMEN ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ"

Beşiktaş'ın Brezilyalı savunma oyuncularından Marcelo Guedes de terör olaylarının dünyanın her yerinde yaşandığını ve takımın tamamen kendi işine odaklandığını dile getirdi.

Mario Gomez'in yaşananları mazeret göstererek takımdan ayrılmasına değinen tecrübeli oyuncu, şunları söyledi:
"Her oyuncu kendi kararını verir. Belli fikirleri var, saygı göstermek gerekiyor. İtiraz etmemek lazım. Sorun olarak görmüyorum. Yaşananlar artık her yerde oluyor. İstanbul'da çok tatsız şeyler yaşandı. Almanya'da üst üste oldu. Bunların takım üzerine büyük etki yarattığını düşünmüyorum. Herkes ülkenin durumunu gayet iyi biliyor. Tamamen işimize odaklanmış durumdayız. Hazırlık döneminin hakkını vermeye çalışıyoruz. Takımın konsantrasyonu üzerinde ciddi bir etkisi yok."

Kendisi için geçen sezonki 6 aylık bölümünün çok iyi geçtiğini kaydeden Marcelo, "Büyük mutluluk yaşadık. Umarım bu başarı devam edecek. Sadece şampiyon olmaktan bahsetmiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi performans göstermemiz gerekiyor. Tüm camianın beklentisi var. Şampiyonlar Ligi'nde en uzak noktaya gitmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

"TAKIM'IN ÖNDE OYNAMASI İŞİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR"

Teknik direktör Şenol Güneş'in takımı önde oynatmaya çalışmasının kendilerini nasıl etkilediği sorusunu yanıtlayan Marcelo, "Takımın önde oynayacak olması işimi çok kolaylaştırıyor. Farklı kulüplerde belirli deneyim elde ettim. Sisteme uyum sağlarken zorluk yaşamıyorum." ifadelerini kullandı.

Önde çok gol atan oyuncuların da varlığının işlerini kolaylaştırdığını kaydeden Marcelo Guedes, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen sezon birçok değişiklik oldu. Senkronu tutturmak kolay olmadı, devamlılığı yakalayamadık. Bu sezon farklı olacak. Savunma anlamında devamlılığı yakalarsak çok sağlam duracağız. Aynı oyuncularla sürekli oynamak, antrenman yapmak işimizi kolaylaştırıyor. Bu tarafıyla bu sezon farklı olacak."

Rhodolfo gibi geçen sezon kendisini zorlayan oyuncu hakkında bilgi veren Marcelo, "Podolski, karşısında oynadığımda ciddi zorluklar çıkarmıştı. (Van Persie ve Podolski) çok akıllı oyuncular. Onlara zaman ve alan bıraktığınızda canınızı çok yakabiliyorlar." diye konuştu.

"MARCELO'NUN ESPİRİSİ"

Marcelo, yeni sezonda sol ve sağ beklerde Gökhan Gönül ile Adriano'nun oynayacağını belirten bir basın mensubuna, "Sizde bütün bilgiler var herhalde, hoca gibi konuştunuz." şeklinde espriyle karşılık vererek, "Bu teknik direktörümüzün vereceği karar. Tüm oyuncuların hazır olması ve katkı vermesi önemli. Kim oynarsa oynasın adapte olarak katkı vermesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Luiz Rhodolfo ise bu konuda şunları söyledi:
"Buradaki tüm oyuncular oynayabilecek kapasitede. Teknik direktör de seçim yapacak. Sezon çok uzun olacak. Birçok maç oynayacağız. Her oyuncu bir şekilde oynama fırsatı yakalayacak. Önemli olan o fırsatı yakaladığınızda elinizden geleni yapmanız."

Yorumlar