Beşiktaş, Başakşehir karşısında üstün gelemedi

Süper Lig'in İstanbul'daki iki yenilmez takımı Beşiktaş ile Başakşehir bu akşam Vodafone Arena'da bir karşı karşıya geliyor. Başakşehir, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıya hızla başlayan ev sahibi takım durumu berabere hale getirdi. Maç bu sonuçla bitti.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, Başakşehir karşısında üstün gelemedi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki dev maçta Beşiktaş ile Başakşehir Vodafone Arena'da karşılaşıyor. Karşılaşmanın 21'inci dakikasında Cengiz'in kaydettiği golle Başakşehir 1-0 öne geçti. İlk yarı Başakşehir'in galibiyetiyle sonuçlandı. İkinci yarı Beşiktaş'ın atağıyla başladı. Beşiktaş durumu 1-1 yaptı. Beşiktaş konuk ettiği Başakşehir'e üstün gelemeyerek evinde 3 puan alma şansını kaybetti. 

DAKİKA DAKİA MAÇTAN DETAYLAR...

Maça Beşiktaş başladı. 

4. dakika: Başakşehir atağında Mossoro'nun ceza sahası dışından vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

7. dakika: Başakşehir atağında Visca sol çaprazdan ceza sahasına sokulmak istedi ama savunma topa ayak koydu.

11. dakika: Bu dakikaları her iki takım da pas yaparak geçirdi.

12. dakika: Başakşehir gole çok yaklaştı. Yalçın ceza sahası içinde topla buluştu, kaleci ile karşı karşıya vurdu kaleci Fabri topu çıkardı sonrasında Mehmet Batdal vurdu ve savunmada Beck çizgi üzerinden topu çıkararak mutlak bir golü önledi.

16. dakika: Beşiktaş atağın sol kanattan Oğuzhan'ın ortasında Yalçun kafayla topu kornere gönderdi.

18. dakika: Başakşehir'de Cengiz Ünder ceza sahası içinde hakemi aldatmaya yönelik hareket yapınca Sarı Kart gördü.

BAŞAKŞEHİR GOL ATTI

21. dakika: Başakşehir öne geçti. Visca sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Cengiz Ünder arka tarafta müsait pozisyonda gelişine vurdu ve top uzak köşeden ağlarla buluştu.0-1

26. dakika: Başakşehir atağında Visca ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, top kaleci Fabri'de kaldı.

29. dakika: Beşiktaş atağında Atiba ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, top farklı şekilde üstten auta gitti.

33. dakika: Beşiktaş etkili geldi. Sağ kanattan Quaresma'nın ortasında Cenk2in kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

36. dakika: Etkili gelişen Başakşehir atağında Visca sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama Mehmet Batdal kale önünde topa vuramadı.

42. dakika: Beşiktaş atağında Aboubakar ceza sahası önünde topla buluştu ama savunma baskı kurarak topu uzaklaştırdı.

İlk yarı için 2 dakika uzatma işaret edildi.

İlk yarı Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Başakşehir başladı.

50. dakika: Beşiktaş atağında sağ kanattan Quaresma'nın kale için ortasında kaleci Volkan topun sahibi oldu.

BEŞİKTAŞ GOL ATTI

51. dakika: Beşiktaş eşitliği sağladı. Sol köşeden Quaresma'nın ön direğe kullandığı kornerde, Marcelo kafayla topu ağlara gönderi. 1-1

56. dakika: Beşiktaş atağında Oğuzhan sol kanattan arka direğe ortasını yaptı, top doğrudan auta gitti.

60. dakika: Beşiktaş çok tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Quaresma'nın vuruşunda top barajdan sekti.

65. dakika: Beşiktaş'ta Adriano yaptığı faulun ardından sarı kart gördü.

65. dakika: Beşiktaş'ta Beck faulun ardından sarı kart gördü.

70. dakika: Beşiktaş yayın içinden çok tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Quaresma'nın harika vuruşunda, kaleci Volkan da aynı güzellikte topu çelmeyi başardı.

DETAYLAR

Süper Lig'in 12. haftasında, ligin iki namağlup takımı Beşiktaş ve lider Başakşehir karşılaşıyor. Medipol Başakşehir ligde 9 galibiyet ve 2 beraberlikle 29 puan toplayarak lider durumda bulunuyor. Beşiktaş ise 8 galibiyet ve 3 beraberlik sonunda elde ettiği 27 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Beşiktaş, kendisi gibi namağlup rakibine karşı galip gelmekte oldukça zorlanıyor. Siyah-beyazlı takım, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan rakibiyle yaptığı 18 resmi maçtan sadece 4'ünü kazanabildi.

İki ekip arasında 16'sı Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak üzere geride kalan 18 resmi maçtan 4'ünü Medipol Başakşehir, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 10 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Taraflar arasındaki son 9 resmi maçtan 7'si berabere biterken, rekabette Beşiktaş 22, Medipol Başakşehir ise 21 gol attı.

Beşiktaş, galip gelmekte en çok zorlandığı rakibi Medipol Başakşehir karşısında son 11 resmi maçtan sadece 2'sini kazanabildi. Geçen sezonun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı, ikinci yarıda aynı stattaki karşılaşma 2-2 sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ BU SEZON YENİLMEDİ

Sezon başından itibaren yoğun bir temponun içine giren Beşiktaş, şu ana dek yaptığı resmi maçlarda mağlubiyet almadı. 2016-2017 sezonuna Süper Kupa'daki Galatasaray karşılaşmasıyla başlayan siyah-beyazlı ekip, şu ana dek oynadığı 17 resmi maçta 9 galibiyet ve 8 beraberlik aldı.

Galatasaray ile yaptığı ve normal süresi 0-0, uzatma bölümü de 1-1 beraberlikle biten Süper Kupa mücadelesinde rakibine penaltılarla boyun eğen Beşiktaş, ligde ise 11 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'da da yenilmezliğini sürdürdü. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını son maça bırakan Beşiktaş, 5 karşılaşmada bir galibiyet alırken, 4 kez rakipleriyle berabere kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, takımının Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Medipol Başakşehir ile yaptığı karşılaşmada son mücadeleye göre 3 değişiklik yaptı.

Vodafone Arena'daki karşılaşmada Güneş, savunmada zorunlu değişikliğe gitti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan karşılaşmada stoperde oynayan Dusko Tosic, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, bu oyuncunun yerine Atınç Nukan, Marcelo Guedes'in yanında ilk 11'de şans buldu.

Ligin 11. haftasındaki Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan, Benfica maçında da Tosic'in sakatlığıyla görev alan Atınç, üst üste iki lig karşılaşmasında ilk 11'de oynama fırsatı buldu.

Sakatlıkların çokluğu nedeniyle bazı oyuncularını farklı mevkilerde oynatmak zorunda kalan Şenol Güneş, Benfica karşısında ilk 11'de forma şansı yakalayan Gökhan Gönül'ü, Medipol Başakşehir maçında yedek soyundururken, aynı karşılaşmada sol bekte oynattığı Andreas Beck'i savunmanın sağına çekti. Beck'in savunmanın sağına geçmesinin ardından Benfica karşısında orta sahanın solunda oynayan Adriano Correia, lig maçında sol beke geçti.

Tecrübeli teknik adam, savunmaya dönük orta saha kurgusunda da değişikliğe giderek Tolgay Arslan'a yedekler arasında yer verirken, bu oyuncunun yerine Gökhan İnler'i, Atiba Hutchinson'ın yanında görevlendirdi.

CENK İLK 11'DE

Şampiyonlar Ligi'nde 3-3 biten Benfica maçında attığı şık golle takımının umutlanmasını sağlayan Cenk Tosun da ilk 11'deki yerine döndü.

Takımının en golcü oyuncusu durumunda bulunan Cenk, maça orta sahanın solunda başladı.

Siyah-beyazlı takımda kalede Fabricio Agosto Ramirez yer alırken; Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar da ilk 11'de şans bulan oyuncular oldu.

Beşiktaş'ta Gökhan Gönül ve Tolgay Arslan'ın yanı sıra Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Necip Uysal ile Kerim Frei yedekler arasında yer aldı.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Luiz Rhodolfo da sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmadı.

KARŞILIKLI JESTLER

Vodafone Arena'nın yapımı sırasında iç saha maçlarını zaman zaman Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynayan Beşiktaş Kulübü, Medipol Başakşehir Kulübüne hazırladığı pankartla teşekkür etti.

Tüm tribünleri çevreleyen reklam panolarında, "2 sezon boyunca evinin kapılarını bize açan Başakşehir Futbol Kulübü'ne teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Beşiktaşlı futbolcular, maç öncesindeki seremoniye Medipol Başakşehir'e yönelik "Evinize hoşgeldiniz" yazılı pankartla çıktı.

Turuncu-lacivertli kulüp ise Twitter hesabından "Yeni eviniz @VodafoneArena hayırlı olsun. Nazar boncuğumuzu aldık, akşama geliyoruz.@Besiktas" şeklinde paylaşımda bulundu.

İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a maç öncesinde nazar boncuğu hediye etti.

STAT YİNE DOLDU

Benfica maçındaki destekleriyle takımlarına büyük moral veren Beşiktaşlı taraftarlar, zorlu Medipol Başakşehir mücadelesinde de aynı desteği sürdürdü. Taraftarlar, karşılaşma öncesi futbolcuları tribünlere çağırarak destek verdi.

Vodafone Arena tribünlerinde çok az boşluk görülürken, mücadeleyi 35 bine yakın taraftar takip etti.

Karşılaşmada 200 kadar Medipol Başakşehir taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

MEDİPOL'DE DEĞİŞİKLİK YOK

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş'a konuk olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'de değişiklik yapmadı.

Avcı, kalede Volkan Babacan, savunmada Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu ve Ferhat Öztorun'a, orta sahada Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro ve Cengiz Ünder'e, forvette de Mehmet Batdal'a görev verdi.

Turuncu-lacivertli takımda, tek eksik sakatlığı bulunan Hakan Özmert bulunuyor. Adalesinde yırtık bulunan ve tedavisi devam eden Hakan, maç kadrosunda yer almadı.

Yorumlar