Beşiktaş, Avusturya kampından memnun

- Kulüp genel sekreteri Ürkmezgil: "Neşeli idmanlar oluyor, oyuncular fizik olarak da çok iyi durumda" - "Transferlerle ilgili alacağımız vereceğimiz o belirsizlikler ortadan kalktığı anda, 'Şampiyonlar Ligi kurası çekilsin, lig başlasın' heyecanı içinde olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, Avusturya kampından memnun


SALZBURG (AA) - ERCAN DOĞAN - Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, futbol takımının Avusturya'da güzel ve neşeli bir kamp dönemi geçirdiğini söyledi.

Siyah-beyazlı takımla Avusturya kampında bulunan Ürkmezgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yabancı oyuncuların neşesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Avusturya'daki kamp öncesi takımın yaşananlardan etkileneceği düşüncesiyle tedirginlik yaşadığını ancak öyle olmadığını gördüğünü belirten Ürkmezgil, "Futbol kendi içinde başka şey. Oyuncular çok iyi motive olmuş. İyi de yaz dönemi geçirmişler." dedi.

Özellikle yabancı oyuncuların neşesinin önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Ürkmezgil, şöyle konuştu:

"Neşeli idmanlar oluyor, oyuncular fizik olarak da çok iyi durumdalar. Rhodolfo ciddi bir sakatlıktan çıktı ona rağmen iyi durumda olduğunu gördüm. Gökhan Gönül'ün takıma adaptasyonu çok iyi. Diğer oyuncular yıllardır beraber oynayan futbolcular. Uyum içinde olacakları konusunda endişem yoktu. Nitekim onu gördüm. Hatta hoca hazır gördüğü için erken çift kaleye başlattı. Tesis ve arkadaşlıklar çok iyi. Ben bile 'sıkılırım' diyordum. Bu iki günün nasıl geçtiğini anlamadım."

Yabancı oyuncuların genelinin neşeli olduğunu anlatan Ürkmezgil, "Bunu görürken, bir iki arkadaşımızın o şartları öne sürüyor olması daha da şaşırtıyor, o konuda daha da sıkıntıya sokuyor. Genelde her şey iyi. Şartlardan bazılarının etkilenmiş olduğunu görmek sıkıntı yaratıyor." ifadelerini kullandı.

Avusturya kampında rahatsızlığı nedeniyle henüz takımla antrenmanlara katılmayan Jose Sosa'nın durumuna değinen Ürkmezgil, "Sosa, sakatlığıyla ilgili olduğunu söylüyor. Buraya gelmiş olduğuna göre çok önemli hadise değil. Başka niyet olsa, sakatlığı olsa burada olmaz." diye görüşlerini aktardı.


- "Transferleri bekliyoruz"


Ahmet Ürkmezgil, transfer belirsizliklerinin kalkmasını beklediklerini ve daha sonra Avrupa ve lig mücadelesinin heyecanını yaşayacaklarını dile getirdi.

Çok farklı bir heyecanla ligi beklediklerini vurgulayan Ürkmezgil, şunları söyledi:

"Transferlerle ilgili alacağımız vereceğimiz o belirsizlikler ortadan kalktığı anda, 'Şampiyonlar Ligi kurası çekilsin, lig başlasın' heyecanı içinde olacağız. Öncesinde burun farkıyla kaybettiğimiz şampiyonluklar vardı. Bu sefer çok daha güvenliyiz, inançlıyız. Şampiyon bir takım. Süratli şekilde açılan bir stat vardı, o maçları oynamak durumundaydık. Her manada hızlı gelişmişti. Şimdi daha farklı heyecan içindeyiz. Kendimizi daha güvende hissedeceğimiz ortam olacaktır. Bu gücümüzün önemli kısmını oluşturacaktır."

Transfer konusunda başta başkan Fikret Orman olmak üzere ilgili yönetim kurulu üyelerinin gece gündüz çalıştığını belirten Ürkmezgil, son dönemde izlenen transfer politikası konusunda ise şunları kaydetti:

"Bu politika üç dört yıldan beri izleniyor. İzlenmek zorundaydı. Kadronun üzerine nokta atışlar yaptı başkan ve arkadaşlarımız. Beklenmeyen şeyler de oldu ama onlar da halledilir. Herkesin gıpta ettiği takım haline geldik. Sadece Beşiktaş için değil, tüm spor kamuoyu bizi izliyor ve takdir ediyor. Bir iki pozisyonda olan sıkıntıların da halledileceğini tahmin ediyorum."

Yorumlar