Beşiktaş-Akhisar'ı 3-1 mağlup etti

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Akhisar Belediyespor ile sahasında yaptığı maçı 3-1 aldı

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş-Akhisar'ı 3-1 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, geçen haftaki Kardemir Karabükspor yenilgisinin ardından zirvedeki takımlar içinde haftayı en karlı kapatan takım oldu.

Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin beraberliklerinin ardından Akhisar Belediyespor karşısında puan farkını açmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı takım, bunu iyi değerlendirdi.

İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Beşiktaş, ikinci devrede de Atınç Nukan ile bir gol buldu. Rakibinin golüne engel olamayan ve son bölümlerde baskı altında kalan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı 3-1 kazanmasını bildi.

Bu sonuçla puanını 47'ye çıkaran siyah-beyazlı takım, 43 puanla ikinci sırada bulunan Medipol Başakşehir ile farkı 4'e çıkardı. Galatasaray'ın 7 puan önüne geçen Beşiktaş, Fenerbahçe'ye ise 10 puanlık fark yaptı.

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşısında aldığı sonuçla 22. haftadaki Galatasaray derbisine hem rahat gitme fırsatı yakaladı hem de moral buldu.

EN ÖNEMLİ DAKİKALAR

13. dakikada Beşiktaş öne geçti. Siyah-beyazlıların sağdan gelişen atağında Quaresma'nın yaptığı ortada, ön direkte topla buluşan Cenk Tosun meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0. 

27. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup'un orta sahadan uzun pasında Cenk Tosun'un müdahale ettiği top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun uzak mesafeden güzel vuruşunda, top ağlara gitti: 2-0.

69. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Gökhan İnler'in uzaktan şutuyla başlayan pozisyonda kaleci Bora'dan dönen topu Hutchinson, Quaresma'nın önüne bıraktı. Portekizli oyuncunun dar açıdan sert şutunda bir kez daha kaleciden dönen topu Atınç Nukan, kafayla ağlara gönderdi: 3-0.

81. dakikada Soner Aydoğdu'nun ara pasında ceza sahasına giren Olcan Adın'ın vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 3-1. 
Beşiktaş, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Siyah-beyazlı takımın Hapoel Beer-Sheva ile yaptığı maçta sakatlık yaşayan Matej Mitrovic kadroda yer almazken, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Atınç Nukan görev aldı. Ligde son olarak 15. haftadaki Kasımpaşa maçında şans bulan Atınç, 5 karşılaşma sonra sahaya çıkma fırsatı buldu.

Avrupa kupası maçında Oğuzhan Özyakup ile Anderson Talisca'yı yedek soyunduran Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor karşısında bu oyuncuları ilk 11'de sahaya sürdü.

Hapoel Beer-Sheva karşısında başarılı bir futbol ortaya koyan Necip Uysal lig mücadelesinde yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine Atiba Hutchinson'ın yanında Oğuzhan Özyakup savunmaya dönük orta saha görevini yaptı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadelede ilk 11'de şans bulan Tolgay Arslan da Akhisar Belediyespor karşısında yedekler arasında yer aldı. Bu oyuncunun yerine Talisca ilk 11'de forma giydi.

Adriano soldaki yerini aldı

İsrail ekibi karşısında savunmanın solunda görev alan Dusko Tosic, 4 maçlık cezası nedeniyle Akhisar Belediyespor karşısında kadroda yer almadı. Cezası nedeniyle Hapoel Beer-Sheva mücadelesinde oynamayan Adriano Correia, lig maçında sol bekteki yerine döndü.

Beşiktaş'ta Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Ricardo Quaresma, Ryan Babel ve Cenk Tosun diğer maçlarda olduğu gibi Akhisar Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Luiz Rhodolfo 4 maç sonra kadroda

Siyah-beyazlı takımda bu sezon fazla şans bulamayan ve kadroya girmekte zorlanan Luiz Rhodolfo, 4 maç sonra 18 kişilik kadroda kendisine yer bulabildi.

Bu sezon daha fazla Ziraat Türkiye Kupası maçlarında şans bulabilen ve ligde son olarak 16. haftadaki Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkabilen Brezilyalı oyuncu, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında kadroya girememişti.

Beşiktaş'ta Rhodolfo'nun yanı sıra Tolga Zengin, Vincent Aboubakar, Andreas Beck ve Gökhan İnler ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek soyundu.

Taraftarlar stadı doldurdu

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının şampiyonluk mücadelesi verdiği rakiplerin 21. haftadaki puan kaybının ardından siyah-beyazlı oyunculara büyük destek verdi.

Taraftarlar, maç öncesi oyuncuları "Lider buraya" tezahüratlarıyla tribünlere çağırdı. Mücadeleyi 35 bine yakın taraftar izledi.

Az sayıdaki Akhisar Belediyespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Yorumlar