Berlinli Türk tekvando hakemleri turnuvada tam not aldı

Sachsen-Anhalt Eyaleti’nde bu yıl 12.'si düzenlenen Doğu Almanya Tekvando Turnuvası'nda boy gösteren Türk hakemler verdikleri yerinde kararlarla otoritelerden tam not aldı. Türk gençlerinin tekvando sporuna olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını...

Google Haberlere Abone ol
Berlinli Türk tekvando hakemleri turnuvada tam not aldı

Sachsen-Anhalt Eyaleti’nde bu yıl 12.'si düzenlenen Doğu Almanya Tekvando Turnuvası'nda boy gösteren Türk hakemler verdikleri yerinde kararlarla otoritelerden tam not aldı. Türk gençlerinin tekvando sporuna olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını belirten Tekvando Almanya ulusal hakemlerinden Tuğba Göker, toplumların birbiriyle kaynaşması adına spor önemli bir etken olduğunu söyledi.

    Almanya Ulusal Hakemi Selahattin Sert'in liderliğini yaptığı Berlinli hakemlerin bundan sonraki hedefi ise uluslararası hakem olmak. Dokuz kişilik gurubun 7'sini Türk kökenli tekvandocular oluştururken grubun Alman hakemleri Angela Schuster ile Hans Joachim Clausen durumdan oldukça memnun.

    Türk gençlerinin tekvando sporuna olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını kaydeden Tekvando Almanya ulusal hakemlerinden Tuğba Göker, “Gerek antrenör olarak, gerek hakem olarak gerekse sporcu olarak insanımızın tekvandoya ilgisi son derece sevindirici. Toplumların birbiriyle kaynaşması adına spor önemli bir etken." dedi. Aynı zamanda antrenörlük de yaptığını belirten ulusal hakem Burak Özçifçi ise şunları dile getirdi:

    "Hakem olarak gittiğim her turnuvada Türkleri görmek beni heyecanlandırıyor. Özellikle küçük yaştaki çocukların müsabakalardaki gayretleri görülmeye değer."

TURNUVA RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

    183 sporcunun katıldığı turnuva heyecanlı müsabakalara sahne oldu. Almanya'nın değişik şehirlerinden sporcuların katıldığı turnuvada Berlin'den ASV (Allgemeiner Sport Verein) sporcuları damga vurdu. Turnuvaya 9 sporcu ile katıldıklarını belirten Berlin Tekvando Federasyonu Başkanı Gültekin Özçifçi, "Sporcularımız kendi kategorisinde 6 birincilik alarak göğsümüzü kabarttılar. Ekibimizdeki bütün sporcularımızın madalya almasını arzu ederdik ama olmadı. Özellikle Diyar Arıcı'nın madalya alması güzel oldu. Diyar'ı Alman milli takımında görmeyi çok istiyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar