Beraberlik, Kayserispor'u üzdü, Eskişehir'i sevindirdi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor beraberliğiyle ilgili oyundan kısmen memnun olduğunu ve buradan 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Beraberlik, Kayserispor'u üzdü, Eskişehir'i sevindirdi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor beraberliğiyle ilgili oyundan kısmen memnun olduğunu ve buradan 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki de, sezonun en iyi futbolunu oynadıklarını ancak galip gelemedikleri için üzgün olduklarını ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kayserispor, ligin güçlü ekiplerinden Eskişehirspor’u ağırladı. Karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Maçı değerlendiren Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 6 günde ikinci Kayseri deplasmanında oynadıklarını belirterek toplamda 4 puan almalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kayserispor’un ligde bulunduğu konum itibariyle maçın zor olacağını bildiklerini belirten Sağlam, "Rakibin ortaya koyduğu futbolla bulundukları yer örtüşmüyor. Bunu oyuncularımla da paylaştım. Bugün bunu gösterdiler. Oyunun iyi bir bölümünde golü bulduk. 3-5 dakika direnebilseydik daha iyi olabilirdi. Oyunu kaybedebilirdik de. Geçtiğimiz haftayı da değerlendirirsek alınan 4 puan başarı sayılabilir." dedi.

Kayserispor’u 2 sene çalıştırdığını da hatırlatan Sağlam, "Kayseri’ye başarılar diliyorum. Burada 2 senem geçti. O yüzden gönlümün bir yerinde Kayserispor bulunuyor. İnşaallah bu durumdan kurtulurlar." dedi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fethiyespor ile oynayacakları maça odaklanmaları gerektiğini belirten Sağlam, "Bu maçı kenara bırakıp, Fethiyespor maçına hazırlanacağız. Kupa maçında gruplara kalmak bizim için önemli. Bu nedenle kadroda bulunan bazı yedek oyuncularla oynadık. Görev verdiğimiz arkadaşlar ellerinden geleni yaptı. Oyundan kısmen memnunum, ama bizim oyuncularımız daha fazlasını yapabilir." dedi.

Eskişehirspor futbolcusu Sezgin Coşkun da, zor bir maç olduğunu söyledi. Coşkun, "Kadro olarak bakıldığında Kayserispor, burada olmaması gerektiğin gösterdi. Gole kadar iyi oynadık. Daha sonra skoru koruma psikolojisiyle geriye düştük. Rakip pozisyonlara girdi ve beraberliği yakaladı. Buradan 1 puan almak iyi bir sonuç." dedi.

Aytaç Kara da, "Soğuk havaya rağmen iki takım da iyi mücadele etti. Oyunun kontrolü biz öne geçinceye kadar bizdeydi. Güzel bir maç oldu. İnşaallah devre arasına kadar kalan 2 maçımızı da alırız." diye konuştu.

KAYSERİSPOR BERABERLİĞE SEVİNEMEDİ

Ligin alt sıralarından bir türlü kurtulamayan Kayserispor’un teknik direktörü Robert Prosinecki, Eskişehir maçına çok iyi hazırlandıklarını ancak galip gelemediklerini söyledi. Çok üzgün olduklarını ifade eden Prosinecki, "Üzüntülüyüz ve hayal kırıklığına uğradık. Sezonun en istekli oyununu ortaya koyduk. Taraftara 3 puanı hediye etmek isterdik. Sayısını sayamayacağımız kadar pozisyon var. Onların ilk pozisyonu gol oldu. Bunlar yan yana geldiğinde üzülüyorsunuz. Tüm oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele bizim sezon başından beri beklediğimiz olaydı. Maalesef bu döneme kadar gösteremedik. Böyle devam edersek arka arkaya puanları alacağız. Bugün oynadığımız oyunun karşılığını alamadığımız için üzgünüz." diye konuştu.

Kayserispor futbolcusu Fonseca da, "Bugün özellikle çok fazla pozisyona girdik. Bana göre de sezonun en iyi oyununu oynadık. Ama önümüzdeki müsabakalar için bu oyun bize umut verdi. Bizim gibi oynamaya çalışan takımların sayısı az. Umut ediyorum ki bu pozisyonlar gol olarak hanemize yazılacaktır." dedi.

Alper de, "3 puanı çok istiyorduk. Şanssız bir golle geriye düştük. Ama önümüze bakmalıyız." dedi.
CİHAN

Yorumlar