Beraberlik Kayseri Erciyesspor’u üzerken Çaykur Rizespor’u sevindirdi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, galibiyet için oynadıkları Kayseri Erciyesspor karşısında alınan 1 puanın kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Beraberlik Kayseri Erciyesspor’u üzerken Çaykur Rizespor’u sevindirdi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, galibiyet için oynadıkları Kayseri Erciyesspor karşısında alınan 1 puanın kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, beraberliğe üzüldüklerini ancak oynanan oyundan memnun olduğunu ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor’u ağırladı. Karşılaşma ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Maçı değerlendiren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, iki takım açısından da zor ve önemli bir maç olduğunu söyledi.

"Kazanmış olsaydık biz avantaj yakalamış olacaktık." diyen Çalımbay, "Erciyes kazansaydı bize yaklaşacaktı. Ama biz galibiyet için oynadık. Oyundan hiç kopmadık. Takım arkadaşlarım oyun disiplininden hiç kopmadı. Daha önceden aldığımız zor puanlar var. Takımda hala hazır olmayan oyuncularımız var. Futbolumuza baktığımızda Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarından iyi oynadık. Üst üste koyarak gidiyoruz. Bugünkü mücadeleden dolayı da takımımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki her maç final maçı olacak." diye konuştu.

Maçta Erciyes’in baskısı olduğunu belirten Çalımbay, "İleriye iyi çıkabilseydik buradan 3 puanla gidebilirdik. Biz içerde de dışarda da galibiyet için oynuyoruz." dedi.

Sakatlanarak ilk yarıda oyundan çıkan Engin Baytar’ın durumuyla ilgili de konuşan Çalımbay, "Herhalde ciddi. İnşaallah umduğumuz gibi değildir." dedi.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Ahmet de yaptığı açıklamada, "Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bizden çok iyi oynadılar. En kötü 1 puan diyorduk bunu başardık. Ligin ilk yarısında Rize'de oynanan maçı 2-1 kazandığımız için olası puan eşitliğinde rakibimizle ikili averajda da biz üste çıktık." dedi.

Sercan Kaya da yaptıgğı açıklamada, "Önemli bir maçtı, kanmak istediğimiz maçı kazanamadık. En önemlisi yenilmedik. Ligde kalacağımızı düşünüyoruz. İnşaallah önmüzdeki maçlarda iyi oyunumuzu skora da yansıtarak kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR BERABERLİĞE ÜZÜLDÜ

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ise yenilmedikleri için sevindiklerini belirterek, "Sonuç olarak arzulamadığımız bir puan. İki takıma baktığımızda rakibe de saygı göstermek lazım. Onlarda iyi oyunculardan kurulu bir takım." dedi.

İkinci yarı takıma yeni gelen oyuncularla daha iyi bir takım olduklarını ortaya koyduklarını da belirten Karaman, "Çok net gol pozisyonları kaçırdık. Bu tür maçlarda çok gol pozisyonu bulmak zor. Çünkü rakibimiz de çok rahat değil. Kaleyi bulan şutlarımız çok daha iyi olabilirdi. Gelen oyuncuların katkısını görmeye başladık. Son haftalarda kendi sahamızda 5 puan kaybettik. Bunları deplasmandaki maçlarda telafi etmeliyiz ki ligde kalabilelim." diye konuştu.

Maçın orta hakemiyle ilgili de konuşan Karaman, "Hakemlerimiz vakit geçiren oyuncuları uyarmalılar. Rakip takımın kalecisi Serkan benim de eski öğrencim. Maçta en az 10-15 dakika oyunu soğuttu. Hakem bu tür davranan oyunculara kart göstermeli." dedi.

Kayseri Erciyesspor futbolcusu Papa Diakhate da, "Bence başlangıç olarak kötü değildi. İyi maç oldu. Bir referans maçına ihtiyacımız vardı. Bu karşılaşma geleceğe dönük referans maçı olabilir. Bizim amacımız ligde kalmak ve bunu başaracağız." dedi.

Kayseri Erciyesspor’un golünü atan Lopez Da Silva da yaptığı açıklamada, "Ben bir gol attım. Ama önemli olan bizim takımın galip gelmesiydi. Takımın durumunu bilerek buraya geldim. Bizim ve diğer oyuncuların katkısıyla ligde kalmayı başaracağız." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar