Benfica, ülkedeki kupaları topladı ama şansızlıklar peşini bırakmıyor

Portekiz Ligi şampiyonu Benfica, Pazar günü Portekiz Kupası finalinde karşılaştığı Rio Ave takımını 1-0 mağlup ederek 28. kez kupanın sahibi oldu. Lig bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu da garantileyen Benfica, taraftarlarının yüzünü...

Google Haberlere Abone ol
Benfica, ülkedeki kupaları topladı ama şansızlıklar peşini bırakmıyor

Portekiz Ligi şampiyonu Benfica, Pazar günü Portekiz Kupası finalinde karşılaştığı Rio Ave takımını 1-0 mağlup ederek 28. kez kupanın sahibi oldu.

Lig bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu da garantileyen Benfica, taraftarlarının yüzünü güldürdü. Avrupa kupası hayali, takımın ülke içersindeki başarılarından son derece memnun olan taraftarların gönlünden bir ukte olarak kalmaya devam ediyor.

1904 yılında 24 yetiştirme yurdu öğrencisinin, Lizbon'da Franco Eczanesi'nde yaptığı toplantı sonrası kurulan Benfica, ''fakirlerin takımı'' olarak da biliniyor. Hızlı bir gelişim gösteren Benfica, kuruluşundan 56 sene sonra 2 yıl art arda Şampiyon Kulüpler Kupası'nı müzesine götürerek Avrupa'nın en büyüğü olmuştu. Yetimhanede tohuma atılan hayaller, Avrupa'nın zirvesine kadar taşımıştı Benfiquistaları (Benfica taraftarları için kullanılan bir sıfat).

Ülkesinde kazandığı başarılara rağmen ülke dışında şansızlıklardan kurtulamayan Benfica'nın talihsizliği, Macar teknik adam Bela Guttmann'ın takımdan kovulduktan sonra ettiği bedduaya bağlanıyor. 2. Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazandıktan sonra maaşına zam istemesi üzerine kovulan teknik adamın, “100 yıl boyunca Avrupa Kupası kazanamayacaklar.” dediği biliniyor.

52 yıldır Avrupa'da kupa yüzü göremeyen Benfica, Sevilla maçında da talihsizliğini yenemedi. 2 senedir Avrupa'da final oynayan başarılı ekip, final sendromunu üzerinden atamıyor.

Ülkesindeki bütün kupaları toplayan Benfica, Avrupa'daki talihsizliğiyle mücadelesini bir sonraki seneye bıraktı.

CİHAN

Yorumlar