Benfica-Beşiktaş maçına doğru

- Benfica Teknik Direktörü Vitoria: "Beşiktaş çok güçlü bir takım. Kadrosundaki bazı oyuncular Portekiz futbolunu biliyor, bu avantaj olabilir. Beşiktaş'ın teknik direktörü de bunu biliyor, doğal olarak zor bir maç bekliyorum"

Google Haberlere Abone ol
Benfica-Beşiktaş maçına doğru

LİZBON (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında yarın Beşiktaş'ı konuk edecek Benfica'nın teknik direktörü Rui Vitoria, siyah-beyazlı takımda Portekiz futbolunu bilen oyuncuların bulunmasının rakipleri için avantaj olabileceğini söyledi.

Vitoria, karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında başarı için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Beşiktaş çok güçlü bir takım. Kadrosundaki bazı oyuncular Portekiz futbolunu biliyor, bu avantaj olabilir. Beşiktaş'ın teknik direktörü de bunu biliyor, doğal olarak zor bir maç bekliyorum." dedi.

Vitoria, Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar ve Ricardo Quaresma gibi oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine, "Oyuncuya göre hazırlık yapmıyoruz. Takıma göre hazırlanıyoruz. Bu yönde çalıştık. Yarın kazanma isteğiyle yola çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Sakatlıklar nedeniyle kadroda bazı değişikliklerin olacağını kaydeden Vitoria, "Oyuncular nerede, nasıl oynayacaklarını biliyorlar. Takım verilen görevi en iyi şekilde yerine getirecek. Zor bir maç olacak." diye konuştu.

Geçen sezon aldığı ceza nedeniyle Beşiktaş maçında yedek kulübesinde yer alamayacak Rui Vitoria, şunları kaydetti:

"Yarın maalesef yedek kulübesinde olamayacağım. Teknik ekibim ve oyuncularım görevlerini biliyor. Ben olsaydım belki daha iyi olurdu ancak bunun fazla bir şeyi değiştireceğini zannetmiyorum."


- Guedes: "Taraftar desteğiyle kazanmak istiyoruz"


Benfica'nın forvet oyuncularından Gonçalo Guedes, yarınki karşılaşmada başarılı sonuç alacaklarından emin olduğunu belirtti.

Takım olarak en iyi şekilde mücadele edeceklerini anlatan Portekizli oyuncu, "Yarın büyük bir başarı olacak. Evimizde oynamanın avantajı var. Taraftar desteğiyle kazanmayı hedefliyoruz. Zorlu rakipler var. Türk takımı da zayıf değil. Bizim de kaliteli oyuncularımız bulunuyor. Genç ve dinamik arkadaşlar var." değerlendirmesinde bulundu.

Benfica'da Beşiktaş maçı öncesi Rafa Silva, Raul Jimenez, Jonas ve Jardel'in sakatlıkları bulunuyor. Portekiz temsilcisinin yarınki karşılaşmaya Cesar, Semedo, Lisandro Lopez, Lindelöf, Grimaldo, Salvio, Fejsa, Horta, Pizzi, Mitroglou, Guedes muhtemel 11'iyle sahaya çıkması bekleniyor.

Yorumlar