Belediye Başkanı Uğur: Mevcut yönetim Balıkesirspor'dan elini çeksin

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor'un 15 Mayıs tarihinde yapılacak olan 44.Olağan Genel Kurulu öncesi Başkan Tuna Aktürk'e 'aday olma' çağrısında bulundu. "Balıkesirspor'dan elinizi...

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Uğur: Mevcut yönetim Balıkesirspor'dan elini çeksin

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor'un 15 Mayıs tarihinde yapılacak olan 44.Olağan Genel Kurulu öncesi Başkan Tuna Aktürk'e 'aday olma' çağrısında bulundu. "Balıkesirspor'dan elinizi çekin" diye seslenen Başkan Uğur, Balıkesirspor'un yükünü belediyenin çektiğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Balıkesirspor'un Gümüşçeşme Mahallesi'nde bulunan tesislerinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan'ın da yer aldığı gezide mevcut yönetime yüklendi.

Balıkesirspor'un belediyesiz olamayacağına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, "Bu tesislere hiçbir Süper Lig futbolcusunu getiremezsiniz. Kulüp tesislerindeki odalarda futbolcular iki üç kişi kalıyormuş. Bu şartlarla kulüp Süper Lig'de zorlanır. Biz hemen kolları sıvadık buraya bir tesis ve saha yapmak için. Standartları geliştirmeliyiz. Futbolcularımızın kaldığı mevcut odaları acilen çok modern hale getirmemiz lazım. Odaların tek kişilik yapılması lazım. Şuanda 16 odamız var. Acilen 16 tek kişilik odaya ihtiyacımız var. İki katlı bir inşaata hemen başlayıp sonradan da diğer kısma devam edilmeli. Odalar baştan aşağıya elden geçirilmesi gerekli, banyosundan halısına kadar mutlaka 30 odamızın olması lazım." dedi.

Mevcut yönetim aday olup kazanması durumunda destek vermeyeceğini net bir ifade eden Başkan Uğur, "Ne desteği kardeşim! İsmimi bile zikretmeyenlere destek vermem. Eğer böyle bir durum olursa kaybeden Balıkesir olur. Herkes haddini bilecek." ifadelerini kullandı.

Balıkesirspor yönetimine seslenen Uğur, "Balıkesirspor'dan elinizi eteğinizi çekin" çağrısında bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

     "Eski yönetim Balıkesirspor'dan elini çeksin. Balıkesirspor'un yükünü belediye çekiyor. Tesisler belediyeye ait, sahanın bakımı, otobüsü hep belediyeden geliyor. Mevcut yönetimde bunu anlayışla karşılasın, bundan önceki dönemlerde olduğu gibi aday olmasınlar. Transfer yapamazsın. Kimse gelmez. Efendim pazarlık o öyle olursa böyle olur. Bunun pazarlığı falan yok kardeşim. Eski yönetiminde bunu anlayışla karşılaması lazım. Takımı şampiyon yapmıştır, teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Ama bundan sonra da bu işlere karışmasınlar. İş karışırsa Balıkesir'in aleyhine olur. Bugüne kadar Balıkesirspor kongrelerinde iki liste, çekişme olmamıştır, Balıkesir'e yakışmaz. Yoksa kaybeden Balıkesirspor, Balıkesir olur."

Şampiyonluk maçında sonra Atatürk Stadı'nda yapılan kutlamalarda isminin anons edilmemesine sinirlendiğini hatırlatan Başkan Edip Uğur, şöyle tamamladı:

    "Ben o gün 20 ilçe belediye başkanını maça davet ettim. Bandırma Belediye Başkanı bile gelip maçı izledi. Maç sonunda ne valiyi, ne büyükşehir belediye başkanını, ne de diğer ilçe belediye başkanını anons bile etmediler. Bu bizi tanımadıkları anlamına gelir. Bu işleri kabullenmek lazım, hazmetmek lazım, sandığa demokrasiye razı olmak lazım. Öyle 'ben tanımıyorum' demekle bu işler olmuyor. O yüzden ben Balıkesirspor kongresinin de huzurlu bir şekilde geçmesini arzu ediyorum. Kimse Balıkesir'e karışıklık huzursuzluk getirmesin. Yanlış olur. Bu tesislerin hepsi Balıkesir Belediyesi'nin tapusunda. Biz buraya tesislerin ne gerekiyorsa her şeyini yapacağız. Belediye yapmazsa kim yapacak bunları? Yapacak kimse var mı? Yok."

CİHAN

Yorumlar