Belediye Başkanı Gürkan: Kırkpınar’da aksayan hiçbir şey yok

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri festivalinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.Son 10 gün içerisinde bütün Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de çok fazla yağış olduğunu dile getiren Gürkan,...

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Gürkan: Kırkpınar’da aksayan hiçbir şey yok

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri festivalinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Son 10 gün içerisinde bütün Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de çok fazla yağış olduğunu dile getiren Gürkan, şöyle konuştu: "Yağışlar bizi ciddi anlamda kaygılandırdı ama bununla ilgili biz burada nehirlerin debisi yükselmeden önce yetkililerden bunun bilgisini aldık. Bununla ilgili bütün ekiplerimizi kurduk ve gerekli tedbirleri aldık."

Kamuoyunda sanki bütün Kırkpınar alanının sel altında kaldığı ve güreşlerin “ertelendi, ertelenecek” şeklinde bir algı oluştuğunu ifade eden Gürkan, "Bu algıyı düzeltmek istiyorum. Gerek DSİ Bölge Müdürlüğü gerekse Edirne Belediyesi ekipleri ilk günden itibaren 24 saat esasına göre üç gündür gece gündüz çalışıyorlar. Bütün tedbirlerimizi aldık." dedi.

Kırkpınar’da güreş ve festival boyutuyla aksayan hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Gürkan, "Dün akşam itibariyle suyun çok yükselmesinden ötürü aşağı yukarı 200 metrelik bir alanı su bastı. Bununla ilgili geceden bu yana suyu boşaltma çalışmaları devam ediyor. Alanın çamur olmasının nedeni alana suyun girişini önlemek için koyduğumuz topraklardan kaynaklanıyor. Nehrin debisi düşmeye başladı. Biz de şimdi gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ne güreşlerde ne de Kırkpınar’ın festival boyutunda, konserlerde, eğlence boyutunda hiçbir aksama yok. 653. Kırkpınarımız tüm olağanca hızıyla, görkemli ve çok güzel bir şekilde devam ediyor. Bugün güreşlerin ikinci günü yarında son kapanış günü. Final müsabakaları yapılacak. Tüm Türkiye’yi ve Edirnelileri Kırkpınar’a davet ediyorum. Kimse merak etmesin. Kırkpınar’da ne bir ertelenme ne de bir sel baskını sözkonusudur. Kırkpınarımız muhteşem bir şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar